Japánba költözés?
Ez csak egy előre feltett kérdés:
Nekem nincs japánba senkim, de tervezem hogy a nyelvet megtanulom, mert kint szeretnék élni.
Milyen módon lehetne megoldani? Vagy esélyem sincs ismeretség nélkül?
Még tanuló vagyok, lassan meg lesz a szakma amit valszeg nem használhatnék kint mivel adóval kapcsolatos dolgos stb tanulok kint meg gondolom totál más törvények vannak stb...
Épp rá is akartam kérdezni, hogy miii...?:D
Szerintem azért a hangképzésünk nem teljesen egyezik. U-ü pl. Japánszerte elég változatosan ejtett, és sehol sem olyan tisztán, mint nálunk, és az a-á is valahol a kettő közé esik náluk, teljesen más ajaktartással, mint itthon. Természetesen a hangkészlet nagyrésze tényleg fedi egymást, de azért vannak apró különbségek. Az meg fogékonyságfüggő, hogy ki mennyire tudja elsajátítani.
Tényleg bocsi. :D
Ez is igaz, azért kellett nekem is 'finomítgatni', de azért még állítom, hogy a magyarok a többséggel szemben pici előnyt élveznek (japánul beszélő magyar és külföldi ismerőseim alapján vontam le ezt a következtetést). :)
Beszéld jól a nyelvet az a lényeg.
Nem hiszek a lehetetlennek vélt dolgokban, nem egy japán van ebben az országban és nem egy magyar van kint Japánban. Csak mert különleges hely egyesek képesek elhinni azt, hogy sose juthatnak ki.
A kiköltözésnek van pár módja, természetesen kell egy jó nyelvtudás és valami munka lehetőség, vagy valamilyen ismerős ahol ellehet egy darabig az ember míg talál munkát. Szerencsére a japánok nagyon vendégszeretőek, így ha az ember talál japán barátokat akár itthon, akár mondjuk valami levelezőtársas oldalon nagy eséllyel meg tud velük beszélni valamilyen ilyen lehetőséget is.
Vagy ha a ösztöndíjas-cserediákos dolog nem érdekel, akkor akár a harcművészetek révén is lehetséges, hogy kijuthatsz. Van egy harcművész ismerősöm, aki a csapatával rendszeresen kimegy és a mester is jön be. Ha összehaverkodsz egy ilyen mesterrel akkor az tud segíteni is. ;)
Előző vagyok:
A nyelvtanulásról, nem nehéz csak kitartás kell hozzá és persze jó tanár. Ha rossz a tanár vagy csak felületes mint amilyen az én iskolai tanáraim voltak, akkor cseszheti az ember a nyelvtanulást.
"Nincs rossz diák, csak rossz tanár."
1. Tanulj meg japánul.
2. Ne hallgass azokra, akik le akarnak beszélni. Mert ha elbizonytalanodsz akkor már nem lesz lelkesedésed.
3. Magyar-Japán baráti Társaság, ott átfogóbb képet lehet alkotni erről. Főleg mert oda nem irkálnak be hogy nem lehet, kizárt, meg utálni fognak stb.
4. Vannak Japán Napok, összejövetelek. Vagy a harcművészet. Ha tudni akarod mi a Japánok véleménye a külföldiekről hát meg kell ismerni egyet. A Niten Ichi-ryu Kenjutsu Nagymestere sokat szokott itt "lógni", szerintem vele is össze lehet ismerkedni.
5. Tanuld meg a szokásokat. Ez nagyon fontos, nem Romákkallakottországba készülsz ahol az a divat hogy beszólj mindenkinek. A szokások, viselkedési formák megtanulása fontos tényező. Mert ha modortalannak találnak vagy tiszteletlennek akkor nem fogsz szert tenni új barátokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!