Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Japánba költözés?

Japánba költözés?

Figyelt kérdés

Ez csak egy előre feltett kérdés:

Nekem nincs japánba senkim, de tervezem hogy a nyelvet megtanulom, mert kint szeretnék élni.

Milyen módon lehetne megoldani? Vagy esélyem sincs ismeretség nélkül?

Még tanuló vagyok, lassan meg lesz a szakma amit valszeg nem használhatnék kint mivel adóval kapcsolatos dolgos stb tanulok kint meg gondolom totál más törvények vannak stb...

2013. jún. 6. 01:52
1 2
 11/18 azrengetegmogyoró ***** válasza:
Jaj 7-es bocsi, én voltam hülye, félreértettem. x)
2013. júl. 4. 11:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Épp rá is akartam kérdezni, hogy miii...?:D

Szerintem azért a hangképzésünk nem teljesen egyezik. U-ü pl. Japánszerte elég változatosan ejtett, és sehol sem olyan tisztán, mint nálunk, és az a-á is valahol a kettő közé esik náluk, teljesen más ajaktartással, mint itthon. Természetesen a hangkészlet nagyrésze tényleg fedi egymást, de azért vannak apró különbségek. Az meg fogékonyságfüggő, hogy ki mennyire tudja elsajátítani.

2013. júl. 4. 11:21
 13/18 azrengetegmogyoró ***** válasza:

Tényleg bocsi. :D

Ez is igaz, azért kellett nekem is 'finomítgatni', de azért még állítom, hogy a magyarok a többséggel szemben pici előnyt élveznek (japánul beszélő magyar és külföldi ismerőseim alapján vontam le ezt a következtetést). :)

2013. júl. 4. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, ez természetesen igaz, hogy pl. egy angollal szemben nagy előnyünk van hangkészlet terén ha japántanulásról van szó :)
2013. júl. 4. 14:45
 15/18 azrengetegmogyoró ***** válasza:
Igen-igen. :)
2013. júl. 4. 15:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Beszéld jól a nyelvet az a lényeg.

Nem hiszek a lehetetlennek vélt dolgokban, nem egy japán van ebben az országban és nem egy magyar van kint Japánban. Csak mert különleges hely egyesek képesek elhinni azt, hogy sose juthatnak ki.

A kiköltözésnek van pár módja, természetesen kell egy jó nyelvtudás és valami munka lehetőség, vagy valamilyen ismerős ahol ellehet egy darabig az ember míg talál munkát. Szerencsére a japánok nagyon vendégszeretőek, így ha az ember talál japán barátokat akár itthon, akár mondjuk valami levelezőtársas oldalon nagy eséllyel meg tud velük beszélni valamilyen ilyen lehetőséget is.

Vagy ha a ösztöndíjas-cserediákos dolog nem érdekel, akkor akár a harcművészetek révén is lehetséges, hogy kijuthatsz. Van egy harcművész ismerősöm, aki a csapatával rendszeresen kimegy és a mester is jön be. Ha összehaverkodsz egy ilyen mesterrel akkor az tud segíteni is. ;)

2013. aug. 23. 23:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

A nyelvtanulásról, nem nehéz csak kitartás kell hozzá és persze jó tanár. Ha rossz a tanár vagy csak felületes mint amilyen az én iskolai tanáraim voltak, akkor cseszheti az ember a nyelvtanulást.

"Nincs rossz diák, csak rossz tanár."

2013. aug. 23. 23:26
 18/18 anonim ***** válasza:

1. Tanulj meg japánul.

2. Ne hallgass azokra, akik le akarnak beszélni. Mert ha elbizonytalanodsz akkor már nem lesz lelkesedésed.

3. Magyar-Japán baráti Társaság, ott átfogóbb képet lehet alkotni erről. Főleg mert oda nem irkálnak be hogy nem lehet, kizárt, meg utálni fognak stb.

4. Vannak Japán Napok, összejövetelek. Vagy a harcművészet. Ha tudni akarod mi a Japánok véleménye a külföldiekről hát meg kell ismerni egyet. A Niten Ichi-ryu Kenjutsu Nagymestere sokat szokott itt "lógni", szerintem vele is össze lehet ismerkedni.

5. Tanuld meg a szokásokat. Ez nagyon fontos, nem Romákkallakottországba készülsz ahol az a divat hogy beszólj mindenkinek. A szokások, viselkedési formák megtanulása fontos tényező. Mert ha modortalannak találnak vagy tiszteletlennek akkor nem fogsz szert tenni új barátokra.

2013. szept. 12. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!