Malájzia tippek, vélemények?
Nemsokára utazunk Malájziába, már van sok program betervezve, Borneo, kis hegymászás, búvárkodás, tea ültetvények stb. De sajnos interneten nagyon kevés információt lehet találni különleges helyekröl (leszámítva a túristacsapdákat) amit érdemes megnézni.
Valaki volt már, tud valaki valamit ajánlani amit nem szabad kihagyni?
Nem tudom te hol nézelődtél, de ha Dél-Kelet Ázsiáról országonként nem találsz min. 500 hátizsákos turistáknak szóló weboldalt, akkor valamit nagyon elszúrtál.
Útikönyvet vettél? Az LP Malaysia-Singapore-Brunei rendben van, a Bradt Borneója pedig nagyon jó.
Lonely Planet Thorntree fóruma nagyon aktív, ott visszaolvasva minden ilyen hidden gemt megtalálsz ötvenszer leírva.
Malájziában még nem voltunk, de pont ugyan ezt tanácsolom mint az elsö írta.
Utikönyv az elsö amit megveszek ha meg vana cél. Sokszor még a szálloda pontos hely kiválasztása elött. Miután 1-2 utikönyvet kiolvastam akkor fogom magam és forumokat látogatok több nyelven is. (angol, német) A szállást holidaycheck.de, weg.de, trivago.de és még más ilyen turistak által értékelt oldalak szerint választom ki. Eddig mindig bejött, és mindig azt kaptuk amit az ott leírtak mondtak.
Már sokhelyen jártam úristaként is a világban, de túrista cspdát nem találtam. Különleges helyeket a túristák látogatják, vagy ha nem akkor nem elérhetöek, olyan helyen fekszenek amit csak repülövel, helikopterrel lehet megközelíteni. Sokszor szoktunk autót bérelni, vagy buszos kirándulásra benevezni, de valahogy a buszos mindig jobban bejön. A busz oda jön a hotelhez, felvezs, az idegenvezetö mindent elmond, sokszor olyan dolgokat is ami utikönyvekben más leírásokban nincsen, kaja általában benne van az útban, és mindketten a férjemmel tudunk nézelödni, nem kell mérgelödni a helyi vezetési sítluson. és a buszsoförök(vagy hajós kapítányok), mindig szivesen sevegnek az emberrel.
Ja és mivel mi elég sokat dolgozunk évközben, így kikapcsolódás is kell. 10 napbba max 3-4 nap aktív nézelödést teszünk bele, a többi pihenés, evés, alvás.
Köszi a válaszokat. Az úti könyveket nem szeretjük, próbáltunk már az ott említett "eldugott" részeket felfedezni, kiderült, hogy minden 3szor drágább és 50 túrista nyomorog.
Inkább személyes tapasztalatok érdekelnek, egyénibb utazások stb.
Fórum, blog meg hasonlót keresek, de meglepődtem, hogy mennyire kevés van. Mármint Taiföldhöz képest nagyon kevés van, mert azokra nagyon jó egyéni kis leírásokat találtam.
Azért köszi!
Ez lesz az első hátizsákos utad, kérdező? A hátizsákos útikönyvek nem az Alexandrában kapható 80 oldalad Párizs és a Loire völgye c. kötetekhez hasonlíthatóak.
Az említett Lonely Planet Malaysia-Singapore-Brunei egy 650 oldalas könyv, aminek a nagy részét hasznos információk töltik ki, többek között pont az ilyen rejtett látnivalók, amiket te keresel.
Meg azok is, hogy a rejtett látnivalókra a hét melyik napján indul hajó, ami igazán hasznos abból a célból, hogy ne 3 napot kelljen vesztegelnetek egy isten háta mögötti kikötőben.
Egy olyan országot választottál, ami a hátizsákos turizmus egyik leglátogatottabja, minden harmadik amerikai középiskolás, aki egyetem előtt egy utazgatós gap year tölt el DK-Ázsiába megy, ahol Thaiföld után Malajzia a legnépszerűbb célpont, így mindenhol sok turista lesz, de okkal.
Nekem legjobban a Cameron-felföldi teaültetvények, Penang és Melaka tetszettek és Kuala Lumpur is rendben volt, de én csak 6 napot voltam az országban, mentem tovább az igazi célom felé. Ismerősök a Perhentian-szk-t ajánlották nagyon, mint hátizsákos mennyország, de ilyen helyeken el kell felejteni az érintetlen, felfedzők kora beli gyöngyhomokos, kókuszpálmás, teljesen üres beachek mítoszát, azok az idők a környéken jó 40 éve elmúltak a turizmus fellendülésével.
Az érdemi helyeket felfedezték, ahol meg kevesen vannak, ott okkal vannak kevesen. Ezt kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy külföldi turistának nagy titkos tippként a kiskunhalasi Csipkemúzeumot ajánlanám mondjuk a Hősök tere, a Vár meg a többi híres látványosságunk mellett - nyilván az is érdekes, de nem ezért utazott át egy óceánt.
Ha nem akartok magatokkal nagyon kiszúrni, mindenképp vegyetek útikönyvet, nagyon komolyan megkönnyíti a felfedezős utazást minden tekintetben. Minden említésre méltó látnivalót leír, annyit, amennyit egy év alatt nem lehetne végigjárni, rajtatok múlik, hogy melyiket választjátok ki.
#4, te meg mókás vagy, hogy a térképhasználatot hiányolod a kérdezőnél, amikor te vagy a hibás :D :D :D Borneón Indonézia, Malajzia és Brunei osztozik, te barom.
5ös: köszi szépen a tippeket, átnézem őket, tea ültetvény meg hasonló már be van tervezve.
Útikönyveket tényleg azért nem szeretem, mert eddig hiába próbáltam keresgélni eldugott helyeket, tényleg hoppon maradtam a turistásodás miatt (gondolom Lonely-n kijön, másnap már tucat turista megy)
Amúgy nem első út, már bejártuk 2szer Thaiföldöt, Vietnam is megvolt, Kambodzsa, egy kis Singapur, ezért nem szeretem az útikalauzt.
4es: köszi a tippet, de mint 5ös is mondta, 1/3-a északon Malájzia. Ha meg nem akkor a repjegynél nagyon átvertek engemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!