Törökországról vélemények? Milyen volt ott nyaralni? Megérte?
Jó volt, árusokkal vigyázni kell, behívogatnak, kínálnak teával, süteménnyel, van amelyik hajlamos kirabolni is (adj neki pénzt felváltani, és nem adja vissza).
Limlomokat reptéren vásárolj, ugyanaz van alig drágábban és jobb minőségben, mint a bazárban. És jó szállodát válassz, mert ott kicsit más számít luxusnak. A 3 csillagosokat eleve felejtsd el.
Hát, hallod, a reptéren vásárlásról nekem teljesen más véleményem van.. 2800 Ft volt átszámítva egy kis zacskó csipsz, csak a viszonyítás kedvéért:) De persze, ha van rá pénz, tényleg megéri inkább ott vásárolni, kevés a bóvli.
Rendkívül kedves, közvetlen emberek, de a közvetlenség gyakran átcsap tolakodásba. Én azt figyeltem meg, hogy jobban megéri boltban vásárolni, mint bazárokban, mert, míg a bazárban szabadulni sem tudtunk sehonnan (ránéztünk egy ajándéktárgyra, egyből hármat nyomtak a kezünkbe, és mutatták, mi van még, és ingyen megtanítottak minket török módra kendőt kötni, és szemet kihúzni....), a boltban pedig megkérdezték, ráérünk-e (ez a lényege a dolognak), aztán meghívtak minket hagyományos török kávéra, közben beszélgettünk az eladó családjával:) Persze mi nem tengerparton voltunk, hanem Kappadókiában, ahol az előbbihez képest picit kevesebb a turista. Nekem megérte, hihetetlen szép volt.
Nekem csak jó tapasztalataim vannak a törökökkel. Igen, a piacokon szeretnek tukmálni, viszont ha tudsz alkudni, akkor van hogy harmadáron is odaadják azt, amit először jó borsos összegért akartak rád sózni.
Lehet kapni nagyon jó termékeket is (pl. bőr szandál, papucs, ruhák) :)
Szerintem nagyon megéri, mert a magyarok fejében valami olyan téves előítéletekkel teli kép él a törökökről, hogy jó dolog elmenni és megtapasztalni saját bőrön, hogy valójában mennyire máshogy is van minden, mint ahogy gondolná az ember! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!