Valaki aki volt már Japánban? Milyenek ott az emberek?
Igen, én voltam 2011 nyarán. Előzör is had javítsam ki az előttem kommentelőt. Nem a japánok kicsik hanem a kínaiak. A japánok között sok az alacsony nő, de amikor én voltam, nem sűrűn találkoztam liliputiakkal.
Saját tapasztalatból, a japánok nagyon kedves emberek. Nem nyílnak meg egyhamar, de nagyon óvatosan viselkednek a külföldiekkel, vagy a vendégekkel. Azonban, ha nem Tokyo-ba mész, érhetnek kellemetlen megjegyzések az utcán, vagy hogy nagyon megbámulnak. Főleg a tinik, és a gyerekek. Ha érdekel még valami szívesen mesélek. :)
Arra figyelj, hogy orrot zsebkendőbe fújni tilos - szipogni szabad. meg arra a szemléletre, hogy az egyén magát a közösség viszonylatában értékeli és hogy ma is szigorú a hierarchia. Nemet mondani a főnöknek nagyon nem illik és ha muszály akkor az úgy kell megfogalmazni, hogy "igen, de..."
Ennyit túlélőkészlet gyanánt :-)
Köszi a válaszokat. :))
A tanácsokat pedig megfogadom. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!