Aki járt már Iránban, tényleg annyira nagy az elnyomás a nőkkel szemben? én csak könyvben olvastam róla.
Ha "Lányom nélkül soha" című csodaművet olvastad, oda tedd a polcon, ahová való, a családi drámák közé.
A muzulmán vallású országok közül kevés van, amelyben több lehetősége van a nőknek, mint Iránban. Lehetnek orvosok, taxisofőrök, tanárok, politikusok, rendőrök, akármi. Az öltözéket ne hozd fel, a vallásuk miatt ilyen cuccban járnak, és kész, - egyébként messze nem jár minden nő fekete csadorban - amúgy meg az én nagyanyám is kendőt hordott, pedig katolikus volt világéletében. Nem mondom, hogy európainak jó lehet ott élni, nem is élnék ott, náluk mások a szokások, a törvények, az egy teljesen más kultúra, mint a miénk. (Egyébként: a vallási intézkedések a férfiakra ugyanúgy vonatkoznak, ha egy nő nem találkozhat férfival csak úgy, hát férfi sem találkozhat nővel).
Az "elnyomást" csak mi európaiak hisszük,hogy van,hisz nem ismerjük a kultúrájukat,vallásukat,és nem ebben élünk.
Nekik ez természetes,és elfogadott,nem hiszem,hogy elnyomásnak érzik az életüket.lehet,hogy vannak páran akik ki akarnak törni,de hol nincsenek ilyen emberek??A világon mindenhol élnek olyanok akiknek nem tetszik az országuk rendszere..
Nem jártam ott, de hozzászólnék a válaszokhoz. Valaki írta, hogy vannak akik ki szeretnének törni. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak akik nem félnek kitörni. De szerintem egy nő sem élvezi azt az életet, hisz a törvények egyértelműen a férfiakat védik. Illetve aki azt mondja, hogy jól érzi így magát, az szerintem az a kategória, aki pl nálunk eltűri zokszó nélkül, hogy minden nap kékre-zöldre veri a férje. Persze, hogy bólogatnak mindenre, próbálnának meg nem. Én azt hiszem, nekem túl nagy a szám, engem ott hamar halálra köveznének.
Egyébként ajánlom figyelmetekbe a Szaúd-Arábiában "játszódó" Fátyol mögött című könyvet, melynek még két része van. Ezt egy ott élő (királyi csládban) lány írta, aki nem más kultúrából jött, és mégsem viseli könnyen azt az életet, sőt sokan mások sem.
Én nem tudnám megszokni...
Te szeretnél olyan országban élni,ahol a nőknek az égvilágon semmi joguk nincs.A család férfi tagjai fennhatósága alatt élnek.Semmit nem tehetnek az ő beleegyezésük ellenére.Az utcán fekete sátor formájú ruhában járnak,amiből,ha véletlenűl kivillan egy hajtincs a járőröző rendfenntartók/v.minek nevezik őket/lecsapnak rájuk,és betoloncolják őket.
Szóval,ez az igazi rabság.De aki beleszületett ebbe,annak valószinű nem lehet ez olyan borzasztó.Csak nekünk hallani,látni,sőt megélni elfogadhatatlan.
Ezért nem ajánlom kedves hölgy társaim,hogy ilyen országokba kövessétek a szeretett férfit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!