Voltatok már Jemenben? És azon belül hol? Esetleg érdekel egy utazás oda?
Érdekel, én is el szeretnék menni, de még nem voltam
Habár Omán az jobb lenne, mert jemen elég szegény ország
Sziasztok!
Én 2009 julius 14-augusztus 9ig voltam Jemenben. Apukám jemeni, így mégjobban beletekinthettem az ottani helyzetbe. Mindenkinek csak ajánlani tudom Jement, igaz én a rokonoknál laktam, tehát turista helyeket csak apukámmal néztem meg. Voltunk Sanaaban, Ibb-ben, Taiz-ban. 2 hetet Ádenben töltöttünk a családnál laktunk, így teljesen köztük érezhettem magamat. Mesés volt :) aztán 1 hetet Abyan tartományban töltöttünk, ott is rokonoknál laktunk. A helyiek nagyon barátságokat, midnenkinek csak ajánlani tudom. Viszont Sanaaban ajánlatos ásványvizzel fogatmosni, illetve a mango juice-okat elkerülni, ugyis helyi csapvízből készítik a jeget amit beledarálnak. én megjártam. Napokig tartó hasmenést kaptam, így Sanaaban alig voltunk. Mivel le voltam gyengülve,így repülővel mentünk Adenbe a rokonokhoz. Ott már helyrejöttem.
Idén megyek újra Jemenbe és már alig várom!!!! :)
Én nagyon szívesen elmennék egyszer, sok szépet olvastam róla. Ami a leírások alapján igazán megfogott benne, az az, hogy a többi arab országgal szemben itt őrződött meg leginkább a hagyományos arab építészet, kultúra, életmód. Persze ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Jemen egyben a legszegényebb ország az Arab-félszigeten, nincsenek jelentős olajkincsei, így ha akarták volna, sem lett volna lehetőség olyan modernizációra, mint a többi, Arab-öböl menti államban. Ráadásul az elhelyezkedése miatt eléggé távol esik mindentől, a történelem során a törökök sem tudták soha rendesen elfoglalni, az ádeni kikötőt leszámítva a briteknek sem igazán kellett a terület, a helyi uralkodók, mármint az észak-jemeni zaidi imámok meg eléggé bezárkózó politikát folytattak mindig. Szóval ez mind-mind közrejátszott valószínűleg abban, hogy az ország sok szempontból mindmáig megmaradt az eredeti, középkorias állapotában.
Engem amúgy pont a Hadramaut-völgy érdekelne talán a legjobban, ami még Jemenen belül is a legtávolabbi, legelszigeteltebb területnek számít szerintem. Különösen annak a három központi, szomszédos város fogott meg így elsőre: Sibam a világörökségnek számító toronyházakkal, Szajun a szultáni palotával, valamint Tarim a számtalan mecsettel és vallási iskolával. De persze a közismertebb látnivalókat, mint a szanaai óvárost vagy az ádeni tengerpartot is nagyon szívesen megnézném.
Mondjuk most biztosan nem, amíg tart a polgárháború. Nem tartom magam különösebben félősnek, jártam már rázósabb helyeken, de ide azért tényleg nem mennék addig, amíg konkrétan nyílt harcok folynak az országban. És a hírek alapján sajnos sem az északi, lázadók által elfoglalt rész, sem a déli, kormányerők ellenőrizte rész nem tűnik biztonságosnak egyelőre. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!