Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Miért olyan közkedvelt úticél...

Miért olyan közkedvelt úticél Ázsia?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm konkrétan több hónapra elmegy Ázsiába, hátizsákkal, több országot bejárva. Voltam már eddig 40+ országban, az USA-ban meg Mexikóban is de valahogy Ázsia engem sosem vonzott. Koszos, sok helyen nem lehet vizet fogyasztani, oda kell figyelni a kajára, mi ebben a jó? És akkor a betegségekről, tömegről ne beszéljünk. Tudom, nem mindenhol van ez, pl Japán meg Szingapur nem ilyen.

okt. 24. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
En majdnem 8 honapig jartam Azsiat, en szeretem, valtozatos.
okt. 24. 16:05
 2/9 A kérdező kommentje:
De nem volt ijesztő? Én pl Törökorszagban egy menő elit rezortban is elkaptam valami gyomorbajt ami 2 napra kiütött
okt. 24. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
en nem voltam semmilyen meno elit resortban de nem is kaptam el semmit es a parom sem
okt. 24. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert izgalmas, érdekes, teljesen más a kúltúra, amit testközelböl látni hatalmas élmény. èrdekes, hogy 40+ országban jártál, de mégis ilyen elöítéletes vagy, bár mondjuk ha elit resortokba jársz, akkor nem csodálom. Az utazásnak vhol az a lényege, hogy kiszakadj a komfortzónádból és lásd a valóságot, amit resortokból elég nehéz.
okt. 24. 16:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Az csak egy példa volt, hogy hiába elit a hely, sajnos itt is el lehetett kapni bármit. És akkor látom videókban az utcai kajálásokat pl Indiában..
okt. 24. 16:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
èn is kaptam el ilyet már jó párszor (Egyiptomban, Brazíliában pl.) Vannak aranyszabályok, amiket jó ha betartasz, hogy elkerüld ezeket, de szinte majdhogynem lehetetlen. Ezek engem nem tartanak vissza. Vigyázok, amennyire tudok. Csapvizet pl. elit helyen sem innék Indiában, de sztem még Törökben sem.
okt. 24. 17:01
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem siman a jégkocka miatt lehetett, de igazából ki tudja
okt. 24. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nem volt különösebb problémám Ázsiával, sok területe viszonylag olcsón elérhető Európából, és közelebb is van tőlünk, mint a Karib-térség. Emellett hemzsegnek arra a gyönyörű partszakaszok és egy európaitól nagyban eltérő kultúrát lehet megismerni.

Viszont te azt írod, hogy voltál Mexikóban, az mennyivel jobb (legalábbis azokból a szempontokból nézve, amiket te felhoztál, mert amúgy nekem is jobban bejött a Karib-térség Ázsiánál)? Amerre mi jártunk, ott ugyanúgy voltak koszosabb, "putrisabb" részek, vízből csak palackozottat ittunk, és óvatosak voltunk az utcai kajaárusokkal, szóval semmivel nem tűnt veszélyesebbnek, mint pl. Thaiföld. Amúgy egyik helyen sem szedtünk össze semmi nyavalyát, tehát nem feltétlenül függ össze.

okt. 25. 00:14
 9/9 anonim ***** válasza:
33%

40+ ország összeszedhető Európából, ami meg utazás tekintetében majdnem semmit nem jelent, elmenni Dublinba vagy Párizsba kábé akkora kihívás, mint elvonatozni Budapestről Szentgotthárdra. Ázsia összességében egyébként egyáltalán nem olyan rettentően népszerű, gyakorlatilag Délkelet-Ázsia (Mianmar és Kelet-Timor viszont már nem), Japán, Dél-Korea, Kína kis része, meg Törökország ázsiai részének pár pontja népszerű, plusz UAE meg Jordánia és nagyjából ennyi, közepesen kalandvágyók még csinálnak valami kamu indiai aranyháromszögezést, de egy vonatra már nem mernek egyedül felülni.

Ázsia a legváltozatosabb kontinens, ettől király. Szíria, az orosz távol-kelet és Kambodzsa között egyszerűen semmi közös nincs, Luxemburg és Moldova ezerszer inkább hasonlítanak egymásra, a rendkívül hasonló latin-amerikai országokról nem is beszélve. A csapvízre majdnem minden országban oda kell figyelni, nem igazán akkora dolog, plusz közepesen fejlett helyeken egyáltalán nem probléma (értsd: Tádzsikisztánban mindig lesz relatív lőtávolban valami bolt, ahol tudsz venni egy ballon vizet, ugyanezt Szudánban már nem feltétlenül tudod megoldani). A kajákra annyira nem kell figyelni, cserébe a világ legjobb utcai ételei nagyjából mind Ázsiában vannak (Mexikó az egyetlen Ázsián kívül, ami versenybe szállhat), Indiában vagy Kínában enni az utcán a világ legnagyobb élményei között van, mindig sajnálom, hogy naponta csak 3-4 főételt bírtam magamba tuszkolni ezeken a helyeken.

okt. 26. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!