Szeptember végén megyünk Szaúd-Arábiába barátnőmmel.
Kell neki valamilyen muszlim ruhát viselnie?
Figyelt kérdés
Hivatalosan nem kell azt tudom, de sokan hallottam hogy viseltek hijabot/niqabot/chadort mert alkalmazkodni kell a kultúrájukhoz. Szóval, vegyünk valamilyet, vagy nem?
A hotelben, reptéren, turistáknak fenntartott tengerparton nem kell. Az utcán nem kötelező, de nagyon erősen ajánlott. Tök mindegy, hogy melyik típusú - hidd el, hogy az átlag szaúdi sem ismeri az összes törzs összes különböző női ruháját. Ha matyó mintás fejkendőt viselsz az is elég már, a lényeg, hogy legalább a hajadat takarja meg ne legyél élénken rúzsozva, ne legyen kihúzva a szempillád meg ne cicanaciban járkálj, amivel magadra vonhatod a figyelmet.
aug. 12. 13:05
2/18 anonim válasza:
Fejét takarni kell ha kilép a lakásból és szoknya semmi esetre sem.
aug. 12. 14:03
3/18 anonim válasza:
mi az istennek viszed ilyen helyre a nodet?
Legkozelebb Iranba mentek, vagy Afganisztanba?
aug. 12. 15:08
4/18 anonim válasza:
mennek medvere vadaszni
aug. 12. 15:18
5/18 anonim válasza:
A nődre épp azok a törvények fognak vonatkozni, mint bármelyik kinti asszonyállatra.
De van egy jó hirem is: rád is.
És szerintem épp ez az egyik oka annak, hogy épeszű ember nem megy olyan országba, ahol a korán szerint itélkezhetnek felette. Tényleg sosem tudhatod, mikor köveznek meg, vagy vágják le a kezed.
Gondolom most azt hiszed, viccelek...
A másik ok az, hogy nincs ott az égvilágon semmi, amiért európai civilizált ember elmenne. Sem a tengerpart, sem a rettenetes sivatagjuk.
Másfelől meg nem nagyon lesz kedvetek sétálgatni az 50 fokban :D
aug. 12. 17:58
8/18 anonim válasza:
Ne hallgass ezekra a nagyokos kommentekre, látszik, hogy a falu határát sem hagyták még el. Megjártam több közel-keleti országot, és az arab emberek szerintem a legvendégszeretöbbek a világon. Iránban pl. többször megvendégeltek. Szaúdiban 2018 óta nem kötelezö a hijab nyilvános helyeken (vallási helyeken továbbra is), de legyen a barátnödnél valamilyen kendö, amit adott esetben a fejére tud tenni. Érezni fogja, hogy mikor ildomos feltenni, hidd el, kellemetlenül fogja érezni magát, ha nagyon "kilóg a sorból". Férfiakra ugyanígy vonatkozik a rövidnadrág mellözése.
aug. 12. 17:58
9/18 anonim válasza:
Itt nem az arab vendégszeretetről vabn szó, kedves soha nem utazó 8-as. És a kédező nem Marokkóba, vagy Egyiptomba megy.
A téma Szaúd Arábia. Kőkemény iszlám örvénykezéssel.
aug. 12. 19:21
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, 4-eske, kaptál egy pirospontot és egy jelentést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!