Dubaj vagy Egyiptom?
Én azt vettem észre, hogy nem érzem jól magam arab országokban. (pedig nem all inclusive módon jártam néhányukban, aranyosak voltak, meghívtak a lakásukba is).
Ehhez jön a klímájuk , ami szerintem rettenetes, ha nem télen mész.
Konkrétan a két országról: rühellem az egyiptomi nyomort. Igen, bárhova mész majd, nyomorult tevehajcsárok fognak lehúzni. Olyan emberek fognak londoni árakat kérni egy néhány km-es fuvarért vagy néhány falat kajáért, akik még szabolcsi szemmel is elmaradottak.
Dubajban pedig épp az ellenkezője, mindenki pénzes lesz hozzád képest, de lehúzni ők is szeretnének majd.
És mindezek mellett ott lesz az egyetlen látnivalójuk, az arab sivatag. Félre ne érts, a sivatagok fantasztikus helyek lehetnek, ha nem vmelyik arab országban látogatod meg őket.
És igen, ott lesz a nyomor, valamint a lehúzás. És tényleg nincs egyik országban sem semmi, amiért kultúrember odamenne.
Pár ember, nem értem miért de lenézi Dubajt, ahelyett hogy kifejtené rendesen inkább, hogy miért nem választaná azt.
Dubajban egyébként van látnivaló pont úgy mint Egyiptomban.
Ott van a Burj Khalifa, Burj al Arab, Future Museum, Frame, van ott is szép tengerpart, végtelen-torony, mecsetek, sivatag, egy rakat múzeum még, az óriáskerék… 100km-re meg ott van Abu-Dhabi ahol legalább még fele ennyi látnivaló van.
Egyiptomban pedig, Piramisok Királyok Völgye, Szahara, sokféle mecset, szép tengerpartok, szfinx, Luxor, Nílus, búvárkodási lehetőségek (pl korallzátonyok…) és stb….
Kérlek ne csak böfögjetek ide valamit, mert az csak az intelligenciátokat tükrözi.
Én történelemb_zi vagyok, egyszerűen nem érdekel olyan ország, ami az elmúlt ötven évben épült. Még Ausztráliában is legfeljebb a természeti környezet érdekelne, de Dubajban még az se, mert olyan sivatagot találok olyan országban is, ahol történelem is van.
Egyébként ha Dubajba azért mennél, mert érdekel a modern építészet, meg mert megnéznél más államokat, az más, csak a kérdés alapján azt hittem, olyan turista vagy, akit Egyiptomból is csak a hurghadai szálloda érdekel, és ebből sajnos rengeteg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!