Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Hogyan lehetne megvalósítani...

Hogyan lehetne megvalósítani azt az álmot, hogy eljussak a Mount Everestre?

Figyelt kérdés
Kell ehhez valami engedély, és ha igen, akkor mi a menete? Bocsi, hogy nem vagyok tájékozott, csak nemrég kezdtem lelkesedni az iránt, hogy a világ legmagasabb pontján szeretnék állni egyszer.

2022. nov. 14. 14:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel annyira nem vagy tájékozott, hogy a mi a menete előtt tudni kellene, hány csúcsmászás van mögötted a legmagasabbak, legnehezebbek közül.
2022. nov. 14. 14:32
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Átlagos embernek nem sok esélye van feljutni oda. Pontosan semmi. Oda csak tapasztalt mászókat engednek fel, külön engedéllyel. Vannak akik évekig vagy év tizedekig készülnek erre és még így is belehalnak. Az, hogy te, random emberkeként, hegymászói múlt nélkül, felmenj oda, egyenlő a nullával.
2022. nov. 14. 14:38
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Régi vicces sírvers:

„Megmásztam az Everestet, de az többé nem eresztett”.

Nézd, ha egészen fiatal vagy, teljesen egészséges, nincs tériszonyod és nincs mászó gyakorlatod, akkor jelentkezhetsz sziklamászós klubba. Első lépésként magyar terepen tanuld a hegyet. Ha már elég biztosnak érzed a tudásod… akkor hagyd abba, de azonnal! Nem erre a folytatásra számítottál.

Szóval fokozatosan, kis lépésekben, rengeteg gyakorlással tudsz nehezebben mászható csúcsokat megtámadni, majd ha még életben vagy, jöhetnek az Alpok, Az Andok stb.

Az Everestre nincs turistaút, csak a közelébe. Viszont nagy gyakorlatú magashegyi túrázónak nem árt lenned. Olyan egymillió körüli összegért szerveznek több napos túrát, amelyben az Everest alaptábor is szerepel (5360 méter).

2022. nov. 14. 15:40
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy, kérdező?

Olvastál már Erőss Zsoltról? Vagy Rheinhold Messnerről? De tudnék még 8-10 nagy nevet mondani a témában...

Nem az a nehéz, hogy odamenj. Hanem az odavezető út felkészülésben, edzésben, egészségben...

2022. nov. 14. 16:59
 5/21 anonim ***** válasza:
93%

@3 Everest alaptáborozni röhejesen olcsón lehet, ha helyben szervez az ember, nekem nagyjából 250k volt költőpénzzel és jattal, úgy, hogy már Nepálban voltam. Az alaptábor inkább kitartás kérdés, szerintem egy átlagos erőnlétű fiatalabb ember pár hónap felkészüléssel simán meg tudja csinálni, nekem dohányosként sem volt különösebb problémám.

A csúcstámadás radikálisan más kérdés. A próbálkozáshoz alapvetően csak pénz kell, viszont abból elég sok, 6-8 millió forintba simán kerül, aminek jó nagy része az engedélyekre megy el, akkor még nem beszéltünk felszerelésről, oxigénről, serpákról. Normál emberként, ha nem mászol már jó rég óta szerintem nem realitás, de minden beszámoló szerint az egyik legkönnyebb nyolcezres a Mount Everest ettől függetlenül. Annyi a bökkenő, hogy a legkönnyebbek is irgalmatlan nehezek normál emberként.

2022. nov. 14. 17:16
 6/21 anonim ***** válasza:
75%
10évesnek még megengedhető egy ilyen naiv kérdés... :)
2022. nov. 14. 17:17
 7/21 NTBS ***** válasza:
85%
Először Vali gyakorlott hegymászóvá. Gyűjts pénzt.
2022. nov. 14. 18:10
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a 6-8 milliónál nagyobb összegeket olvastam (a felkészülés alatt meg ha nem is mégegyszer ennyit, de hasonló nagyságrendet bele kell tenned). Értelemszerűen minél többet fizetsz az útért, annál nagyobb az esélyed hogy vissza is gyere.

A reális és nem életveszélyes cél, hogy szabad szemmel lásd a csúcsot. A többit én nem erőltetném.

Menj el Neszmélyi Emil egyik előadására, érdemes.

2022. nov. 14. 20:22
 9/21 anonim válasza:
100%
én is szeretnék, de még a negyedikre is alig mászok fel
2022. nov. 30. 06:33
 10/21 anonim válasza:
21%
Én erdélyi vagyok,és komolyabban mászok,de az everestre semmi pénzért nem mennék el.Vagy ha elmennék,akkor sem a főútvonalon mennék,mert azon gyerekjáték felmenni.Szerintem te se menj az everestre,mert konkrétan forgalmi dugók vannak ott,és amikor megindulnak a csapatok,napi 200+ember akar egyszerre feljutni.Amúgy tudtad,hogy az everest megmászásában semmi érdemed nincs,ha a főútvonalon mész?Minden előre el van készítve a serpák által olyan szinten,és olyan út van kiépítve felfele,hogy azon majdnem lehetetlen meghalni. Ez az egész everesthülyeség arra jó,hogy a helyiek megéljenek belőle,és egy hamis ego-boostot kapj.
2022. dec. 18. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!