Ez megvalósítható? Út a Himalájához.
A kérdés elméleti!!!!!
Arra vagyok kíváncsi hogy például ha én úgy döntök hogy látni szeretném a Himaláját és erre teszem fel a hátralévő életem.
Beszerzek minden túrafelszerelést és ha kell 5 évig is de gyalog/vonattal stb megjárom az utat biztosítom az élelmet van egy jóminőségü sátram hálózsák ruha pénz útlevél.
Elméletben ha csak úgy nekiindulok el tudnék jutni oda?
Tegyük fel
Románia>Bulgária>Törökország>Irán>Pakisztán>India>Nepál.
Gyalog vonattal akárhogy. Kikerülve a határokat ha kell gondolom nem mindehl örzik. Vagy lefizetni a határőröket.
Aztán letelepedni Nepálba valami kis Faluban a Hegység közelében, egy kis vityillóban nyugalomban békében.
Abszolúte 0% a megvalósítás?
Felejtsem el?
Nem állítanának meg a határokon? vagy átmennék a határ mellet stb.
Lehet Iránban vagy Pakisztánban valaki lepuffant, a jó minőségű sátor százezrekbe kerül, valaki meglátja ezekben az országokba nálad már megéri neki, hogy leszúrjon, de végül is mért ne lehetne szerencséd.
Viszont ! Van egy ötletem, nem tudom, hogy hallottál-e már róla, de van már repülő is a világon.
Isztambulig van fapados és onnan Teheránig vonat. Hogy aztán onnan hogy jutsz Pakisztánon át Indiába majd Nepálba, az már kemény dió, de neked nyilván nem lesz gond. Mellesleg iráni, pakisztáni, indiai, nepáli vízumokkal kell rendelkezned. Ezeket belekalkulálva már drágább az út, mint repülővel menni. Gyalog nem jutsz el Debrecenig sem, de ha valahogy mégis elérnél a Himalája lábáig, Nepálba feljutni nem kezdőknek való terep... Éhen halsz, megfagysz felfelé menet.
Amennyiben egy picit is komoly a kérdés, keresd fel a legközelebbi nepáli nagykövetséget, biztos szívesen segítenek.
Ennyi baromságot mint amit itt összeirtak még nem olvastam sehol.
Eljutás: repülj Delhiig, oda viszonylag olcson lehet menni, onna pl Indigo-val Kathmandu (Nepál)kb 15 ezer forint. A nepáli vízumot a határom automatikusan megkapod persze pénzert. Van 15, 30, 90 napos vízum. Ha turázol a Himalajába és pl az Annapurna circuitot csinálod akkor a napi szallasköltseged kb 600 ft, a napi kaja költséget 1000-1500 ft, kb ez minden.
Ja és első, Irán a világ egyik legbiztonságosabb országa, sokkal biztonságosabb mint Budapest fényes nappal és az emberek nagyon barátságosak.
Vízumot meg mindegyik országba be lehet szerezni, voltam Nepálban is, Indiában is és Iránban is, Pakisztán meg tervben van.
Szóval kérdező ne add fel, mindent lehet csak akarni kell és nem az idiótákra hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!