Mongólia miért ennyire alulértékelt?
Jártál már mindháromban? Nem, egyáltalán nincs ugyanannyi látnivaló, mint Japánban vagy Kínában, főleg nem sűrűségben és érdekességi faktorban.
Mongólia roadtripezésre jó, ami az egyébként kulturális-városnézési céllal utazóknak is csak egy igen apró, fiatalosabb részét vonzza, főleg a hátizsákos ill. az expedíciós/extrém utak kedvelőit. Szép ország, de nekem tipikusan a szép volt, jó volt, elég volt kategória, pont mint a többi baszom sztyeppés ország (pl. Kazahsztán).
Japánba viszont még 75 évesen is szívesen visszatérnék sokadjára is. Kínába is, csak sajnos ott a kínaiak élnek, akik jelentősen rontanak az élményen.
Nehéz és drága berepülni, drága a vízum, nincs turistákra kitalálva az infrastruktúra. Voltam már, szerintem remek hely és nem is túl macerás, viszont azt is be kell látnom, hogy bőven magasabb a tűréshatárom, mint az átlag turistáé, aki teljesen nyilvánvalóan nem fog 14 órákat buszozni két világszinten tökéletesen noname dolog között, Mongóliában meg minden ennyire messze van egymástól.
@1 Amúgy Kazahsztánt tényleg nem csípted különösebben? Nekem szívem egyik kis csücske, főleg a délkeleti része.
#2, na jó, lehet az utazás más részletei miatt unfair voltam a kazahokkal kapcsolatban, pont az Almatitól keletre eső kanyonok, hegyek és a többi látnivaló maradtak ki nekem. Az Asztana-Almati-Simkent trióból egyértelműen Almati volt a legszimpatikusabb, de összességében azért nem dobtam egy hátast.
Majd ha Kirgizisztán sorra kerül, megpróbálom újra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!