Rejtő Jenő munkásságáról mit gondoltok? Milyenek a könyvei mai szemmel nézve? Alulértékelt, vagy inkább túlértékelt író?
Figyelt kérdés
2021. márc. 29. 16:46
1/5 anonim válasza:
Túlértékelt (egy bizonyos ok miatt, de azt nem lehet leírni); ponyva kategóriába tartoznak a művei; 2-3 könyvére lehet mondani, hogy szórakoztató, de semmi rendkívüli nincs bennük.
2/5 anonim válasza:
Szerintem fantasztikus a humora, fordulatosan ír, nem lehet megunni. Örülök, hogy nem csak az kerül be a kánonba, aki borongósan ír arról, hogy pocsék az élete.
3/5 anonim válasza:
Az egyik legpoénosabb, közkedvelt író. Meglehetősen alul értékelt. Nagyon eltaláltak a figurák. A Csontbrigád kimondottan görbe tükröt tartó szociológia.
4/5 Topor G válasza:
Személy szerint nekem kedvencem, bár mostanában valóban talán túl van értékelve, de ez csak ellensúlyozza azt, hogy évtizedekig elfelejtett, lenézett (ld. 1-es válaszoló) író volt. Tragikus sorsa megint más kérdés.
5/5 Márciuska válasza:
Sokáig alulértékelték, méltatlanul, így megérdemli, hogy újabban talán tényleg kicsit túlértékelik. Nem a történetei a különlegesek. Ha csak a kalandokat néznénk, hasonlót sokan tudnak írni. Rejtő egyik csodája a Rímhányó Romhányit megközelítő nyelvi leleményekben rejlik. A másik pedig az a mélységes emberség, ami átsüt minden regényén. Olyan emberi értékekről ír, amelyek manapság már nem divatosak, mint becsület, bátorság, önzetlenség, tisztelet, hazaszeretet, nagylelkűség... Emellett számtalanszor bizonyította, hogy hihetetlen emberismerő volt, a karakterei egészen egyediek, és remekül karikíroz egyes jellemvonásokat. Ha Karinthy klasszikus, akkor nem értem, Rejtő miért nem lehetett az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!