Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Indonézia és (talán) a Fülöp-S...

Indonézia és (talán) a Fülöp-Szigetek nem biztonságos(ak), olvastam itt néhányszor. De mi ezen államokban a tényleges, akár európai turistákra is veszélyt jelent(het)ő rizikó? Mikre kell a járvány után felkészülni/vigyázni, illetve mely területeiken?

Figyelt kérdés

Mindkét ország majdnem teljesen fehér folt számomra, illetve számunkra, mivel ketten utaznánk egy-egy hónapra, ha vége lesz ennek az egésznek.

Ami hirtelen eszembe jut, azok csak a magától értetődő teljesen alap dolgok: ékszer nem viselés, utcán mobilozás mellőzése, feltűnő, designer ruhadarabok véletlenül sem viselése, ilyesmi. De ez más országokra is igaz, nem ez jelent(het)i az igazi veszély(eke)t.

2021. máj. 8. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Indonéziáról még sose hallottam hogy veszélyes.
2021. máj. 8. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban Indonézia nem veszélyes.

Biztos olvastad korábbi kérdések böngészésekor, de bemásolom amit írtam:

Attól függ az ország melyik részéről van szó, és mit értesz biztonság alatt.

Balin pl simán kizsebelnek, átvernek és lehúznak ha hagyod magad, ugyan úgy mint a világ bármely részén ahol sok a turista.

Más részeken simán előfordulhat akár lövöldözés/robbantás.

Előfordulhat hogy motorral leszorítanak és elszedik a cuccaidat. (Feleségemmel megtörtént)

A templomnál ahova menni szoktunk nemrég öngyilkos robbantás volt.

Sigi, Parigi Moutong és Poso környékét én kerülném…

2021. máj. 8. 18:07
 3/7 A kérdező kommentje:

"Lövöldözés/robbantás."

"A templomnál ahova menni szoktunk nemrég öngyilkos robbantás volt."

Uhh, azért ez a kettő elég durva...

Vagy (ez is meglehet) én látom rosszul? :) Most sikerült némileg összezavarnod.

2021. máj. 8. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Reszben igazq van a 2.-nek Bali szar hely de inkabb a lehuzas minta kozbiztonsag miatt, a tobbi abszolut biztonsagos, Central Sulawesi regen volt gaz az a vioag mar elmult. Az hogy melleted robbatsanak minimalis eselyu majdnem annyi mint itt. A bunozes semmiel nem rosszabbmint Magyarorszagon ( van ralatasom). Fulo szigeteken nem voltam nem ismerem de azt hallottwm hogy oda foleg az alja jar mert olcso.
2021. máj. 8. 19:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Central Sulawesi azért még mindig kerülendő…

Szintén van rálátásom. :)

Nyilván kevés az esély arra hogy éppen melletted robbantanak, de még mindig több mint Magyarországon.

Mik a terveik kérdező?

2021. máj. 8. 20:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Konkrétum, mint írtam egyenlőre nincs (éljük túl ezt a pandémiát elsősorban), de mindkettőnknek akármi jöhet Indonézia szigetvilágából, ami nem Bali.
2021. máj. 8. 23:34
 7/7 D. Brasco ***** válasza:
100%
A fülöp szigeteken Manila ami igazan veszelyes.Mondjuk ott sokat normalis ember eleve nem is tartozkodik mert menekul abbol a putribol.
2021. máj. 9. 10:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!