Indonézia és (talán) a Fülöp-Szigetek nem biztonságos(ak), olvastam itt néhányszor. De mi ezen államokban a tényleges, akár európai turistákra is veszélyt jelent(het)ő rizikó? Mikre kell a járvány után felkészülni/vigyázni, illetve mely területeiken?
Mindkét ország majdnem teljesen fehér folt számomra, illetve számunkra, mivel ketten utaznánk egy-egy hónapra, ha vége lesz ennek az egésznek.
Ami hirtelen eszembe jut, azok csak a magától értetődő teljesen alap dolgok: ékszer nem viselés, utcán mobilozás mellőzése, feltűnő, designer ruhadarabok véletlenül sem viselése, ilyesmi. De ez más országokra is igaz, nem ez jelent(het)i az igazi veszély(eke)t.
Általánosságban Indonézia nem veszélyes.
Biztos olvastad korábbi kérdések böngészésekor, de bemásolom amit írtam:
Attól függ az ország melyik részéről van szó, és mit értesz biztonság alatt.
Balin pl simán kizsebelnek, átvernek és lehúznak ha hagyod magad, ugyan úgy mint a világ bármely részén ahol sok a turista.
Más részeken simán előfordulhat akár lövöldözés/robbantás.
Előfordulhat hogy motorral leszorítanak és elszedik a cuccaidat. (Feleségemmel megtörtént)
A templomnál ahova menni szoktunk nemrég öngyilkos robbantás volt.
Sigi, Parigi Moutong és Poso környékét én kerülném…
"Lövöldözés/robbantás."
"A templomnál ahova menni szoktunk nemrég öngyilkos robbantás volt."
Uhh, azért ez a kettő elég durva...
Vagy (ez is meglehet) én látom rosszul? :) Most sikerült némileg összezavarnod.
Central Sulawesi azért még mindig kerülendő…
Szintén van rálátásom. :)
Nyilván kevés az esély arra hogy éppen melletted robbantanak, de még mindig több mint Magyarországon.
Mik a terveik kérdező?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!