Reális hogy Tajvanban jobb az életszínvonal szakmunkásként mint Németországban?
Nézegettem álláshirdetéseket és mondjuk villanyszerelőként, finom mechanikai műszerészként. hegesztőként, ilyesmi szakmunkásként Németországban nagyon maximum ilyen 3000 (bruttó) eurót lehet keresni -ha az embernek csupán 1-2-3 év tapasztalata van- havonta és ilyen 1000 euróért lehet kb. kivenni egy normál állapotú stúdió lakást vagy szoba-fürdőszobát... Ugyebár a nettó fizetés azért jóval kevesebb, szóval a lakhatás több mint a jövedelem egyharmadát mindenképpen viszi...
Tajvanban ezzel szemben ugyanilyen munkakörökben, ugyanekkora tapasztalattal ilyen 160,000 TWD-t bőven meg lehet keresni, akár többet is...
Normál állapotú szoba-fürdőszoba van 25,000 TWD-ért, 40,000-ből már egy rendes, gépesített több szobás lakást lehet bérelni...
Azt ugye nem tudom viszont, hogy az adózás az hogy működik, de a bruttóbérhez viszonyítva sokkal jobb a helyzet mint Németország esetében. Míg ott a bruttó bérnek is viszi az egyharmadát a lakhatás, Tajvanban a hetedéből megoldható.
Persze egy főre jutó GDP alapján Németország 18. a világon, míg Tajvan csak 39. (Magyarország 56.)...
Amit az álláshirdetések alapján nem tudok nagyon mivel magyarázni, hogy miért ennyivel alacsonyabb.
Ott azt látom, hogy jóval magasabbak a fizuk.
Persze kicsit hihetetlen ez nekem is, de ilyen hirdetéseket láttam.
Ti mit gondoltok?
Vidéken lehet 300-400 euró között stúdió lakást bérelni?
Illetve a vidéki fizuk nem alacsonyabbak?
Én Tajvanról leginkább innen
https://www.youtube.com/user/Stopkiddinstudio
tájékozódtam.
Nyitott, multikulti, jóléti demokráciának tűnik. Ha más nem akkor Acer ASUS HTC ismerős lehet. Szóval nem meglepő h magas a fizetés átszámítva, de azért szigetország lévén a kaja tuti nagyon drága. Meg ügye ázsiában többnyire még az angolt is nagyon törik, szóval kínai tudás nélkül ott nagyon nehéz lehet elboldogulni.
Azért a német és a taivani munkakörülményeket és munkások érdekképviseletét nem hasonlítsd össze... :-DDD
Taiwanban nem lesz úgy kinyalva a s.gged mint No-ban...
Ja meg a német hírekben a járvány előtt még sokat hallottam h országos szinten gond, még a németeknek is, a túl magas albérlet árak. Törvény-tervezetekkel próbálkoztak valamit, de nem emlékszem többre. Gondolom Tajvanban ez nincs.
"Mietpreisbremse"
Amúgy én azt olvastam, hogy Tajvanon lakáshoz jutni szinte lehetetlen, mint tulajdonos, mert nagyon drágák...
És bár a 26 milliós országban valóban nincs annyi albi meghirdetve sem mint itthon, egy 9.5 milliós országban, de amennyire én néztem, az áruk egyáltalán nem vészes...
Persze azt nem tudom, hogy a rezsi meg ilyenek az mennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!