Alapvetően a szép tájak,gyönyörű többezer éves kultúra és építészet. Ezek miatt egyszer megnézném.
Viszont kinárol eszembe jutnak az ujgur haláltáborok, a cenzúra, megfigyelés, a bevezetni kívánt társadalmi kreditrendszer, Hongkong elnyomás a így azért vegyes a kép. Tudom ezekről nem az átlag ember tehet de Kináról nekem ezek is eszembejutnak.
A kúltúra lenyűgöző.
Max.ezekre a tipikus kínai helyekre mennék.
Egyént meg a mai napig kommunizmus van ott (és afféle digitális diktatúrát akarnak kiépíteni) és nagy a szegénység is.
Tetszenek nekem a kínai csodás tájak, izgalmas látnivalók. A történelme, múltja, kulturális értékei nagyon nagyszerűek.
A kínai nyelvet nehéznek tartom/képzelem.
Az nem tetszik, hogy diktatúra van.
Rettentően elszomorít, hogy Kínában általános a gyerekmunka.
Szintén szomorúvá tesz a keresztényüldözés, ami Kínában van.
A gasztronómiájuk pedig undorító számomra, hiszen megeszik a patkányt, denevért, kutyát és rengetegféle bogarat, férget, kígyót - ez tart vissza attól, hogy a bakancslistámra felvegyem.
"megeszik a patkányt, denevért, kutyát és rengetegféle bogarat, férget, kígyót -"
ezek csak a gazdagok ünnepi kajái. A nagyátlag kínai ugyanúgy főleg sertést és szárnyasokat eszik, mint mi.
@8 Kínában egyáltalán nem általános a gyerekmunka, arányaiban rendkívül kevés gyereket érint, illetve óriási fejlődésen ment át az ország ilyen szempontból.
Magyarországon rengeteg olyan dolgot fogyasztunk rutinszerűen, amelyek tőlünk nyugatabbra legalább ekkora undort váltanak ki, például vért, tüdőt, gyomrot. Az alap proteinek ettől még Kínában is a sertés, a csirke és a marha, néhány területen a jak, illetve a tengerparti területeken a halak és rákfélék, de tényleg ennyi. Az a nagy különbség, hogy Kína sok évszázad óta elég gazdag országnak számít világszinten, így sokkal változatosabb gasztrokultúra alakulhatott ki, mint a legtöbb országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!