"Soha többet India!" Akik ezt mondják ott tartózkodásaik után mi, vagy mik miatt nem mennének vissza már oda? Kicsivel arrébb: Indonéziába, Malajziába, vagy Vietnámba látnivalók és hangulatok miatt megéri elutazni (a pandémia után természetesen)?
Én ugyan még nem voltam viszont közeli ismerós igen.
Ő soha nem menne vissza mégpedig a higiéniai körülmények és az általános közlekedési káosz miatt meg amiatt hogy vagy 3szor beteg lett mert olyan volt a kaja hogy arra sem figyeltek.
Annyi szép, biztonságos és higiénikus hely van a világon.
Az ember azért utazik, hogy világot lásson, és nem azért, hogy az egészségét ill. az életét kockáztassa a helyi fertőben.
Itt leírják azt a "pár száz" betegséget, ami ellen érdemes beoltatni magunkat, ha túl szeretnénk élni.
...és még a covid nincs is köztük.
@15 Eddig eltöltöttem Indiában utazással nagyjából öt hónapot, plusz még olyan nettó két évet egyéb fejlődő országokban, az alap Di-Per-Te, Hep-A, hastífusz, gennyes agyhártyagyulladás oltásokon kívül sosem volt semmim, neccesebb helyekre vittem magammal maláriagyógyszert és ennyi.
Azzal egyet is tudok érteni, hogy az ember azért megy, hogy világot lásson, viszont ez fejlett országokban nem kimondottan autentikus, annyira globalizálódott minden. London meg Milánó között kisebb a különbség, mint India tetszőleges államai között, egymástól 300km-re. Egészen más élmény. Nyilván nem való mindenkinek, de aki kicsit is szereti a kalandot, az Európában nem nagyon talál. Ukrajában remekül lehet éjszakai vonaton vodkázni katonákkal, megy ilyesmi, de tőlünk nyugatra tényleg csak az ilyen tüchtig unalom van néhány várost leszámítva (mondjuk Berlin, Lisszabon meg még pár, de például Bécsben azért nem tudnék ásítozni az unalomtól, mert előbb aludnék el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!