Milyen sűrűn lehet összefutni Ausztráliában tölcsérhálós pókokkal?
Utolso vagyok. Jut eszembe, gekko az viszont sok van, úgy rohangálnak a házfalon mint itt a legyek. Ja és kigyót sem láttam, pedig az is van elvileg sok nagy és mérges.
Mi egyébként Brisbane és környékén jártunk.
Nem azért, hogy ijesztgesselek, de nézz utána kicsit Ausztrália állatainak... Én azt a földrészt csak a "mérgek hazájának" hívom. kúpcsiga, rengeteg nagyon erős mérgű kígyófaj, sok-sok pók, és persze a hüllőállománya sem rossz...
Mindezek ellenére: ha nem magányos túlélőtúrára szeretnél menni, akkor szerintem bátran léphetsz Ausztrália területére. :)
Persze, biztos megvan a kockázata mindennek, de hol nincs? Fekete özvegy akár itthon is lehet... Ha Pesten élsz, akkor méginkább, hiszen ott van sok pókgyűjtő és terrárium (vagy mi a bánat)... Valamint a szmog is. az kicsit jobban gyilkos. :)
Szóval: Just go to Australia! ;)
Itt 15-20 evvel ezelott evente 1-2 ember haltmeg a pokcsipestol .Manapsag ez megszunt, mert feltalaltak az ellenszert.
Nyugodtan jojjon, ez az orszag az Istennek a legszebb viragoskertje.
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem az a problémám, hogy mérgező, hanem az, hogy pók, és hogy nagy... Nem kell megcsípnie ahhoz, hogy megöljön, elég, ha meglátom és kész az infarktus...
Tehát igazából az érdekel, hogy milyen gyakran bukkannak fel az emberek között...
Kaliforniában is rettegtem a sivatag túrán, miután egy közértben a képeslapokról (az őshonos állatok között) többféle óriáspók "vigyorgott" rám, de ott szerencsém volt és egyet sem láttam.
Ausztrália nagyon érdekel és vonzó úticél, csak a rémes pókfóbiám miatt félek egy ilyen utazástól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!