Tovább tanulás Ausztráliában?
Még közép iskolás vagyok ,4+1 éves középiskolába járok
jelenleg 16 fiú vagyok ,19 éves koromban végzek ,ha minden jó megy jelenleg kitűnő tanuló vagyok , 5 éves korom óta spórolok ,jelenleg van 300e Ft-om .Középfokon beszélek angolul.
érdekelne minden amit tudnom kell a témáról.
CSAK OLYAN ÉRDEKEL AMI A TOVÁBBTANULÁSSAL ,ÉS A MEGÉLHETÉSSEL KAPCSOLATOS SEMMI MÁS.
Hogy csináljam?
Ügyes gyerek vagy, hogy ilyen fiatalon vannak céljaid, sajnos, ezt nem sok ember mondhatja el magáról még idősebb korában sem. Ezeket az oldalakat nézd meg, írj nekik, szoktak előadásokat is tartani.
www.studygo.hu és www.acehu.com
itt mindent elmondanak a lehetőségekről, tanulásról, munkáról stb. Igen, több pénz kell, de kitartás és pozitív beállítottság, még inkább . Sok szerencsét!
Köszönök minden honlapot és segítséget de ha kimének is megnézni akkor is minimum 8 hétre mennék ki. Az nem zavarna hogy ott tél van amikor itt nyár ott még télen is 25 fok van:)
És már azt is kitaláltam mi leszek ha nagy leszek :)
Szia!
Továbbra is tanulj ilyen jól és majd pályázz meg egy ösztöndíjat valamelyik egyetemre. Ha nem vesznek fel, akkor marad a költségtérítéses változat, ami elég húzós. De próbálj meg addig is pénzt gyüjteni. Mondjuk szülői segítség nélkül sztem ezt nem nagyon lehet kivitelezni. A szakképzés olcsóbb, mint az egyetem azon belül az alapítványi iskolák (kifejezetten külföldieknek) vmivel olcsóbbak, mint az állami suli.
A diákvízumot mindenki megkapja, aki megfelel a feltételeknek: beiratkoztál vmelyik suliba, ehhez középfokú nyelvvvizsga kell, meg h a tandíj x része be legyen fizetve. Emelett igazolni kell, h fent tudod magad tartani (szülő v. vki bizonyítja h el tud téged tartani).
Ha külföldön képzeled el a jövőd, ne itthon tanulj tovább...sőt igazából, aki megteheti ne itthon tanuljon, mert egyrészt külföldön semit nem érsz vele, hacsak nem vmi spéci, mondjuk orvosi diplomád van. Másfelől itthon is több esélyed van ey ausztrál vagy angol diplomával...
Lehet, hogy külföldön nincs ingyen a tanulás, mint itthon, de sztem még így is megéri, mert ez egy befektetés és hosszútávon bizony megtérül.
Ha a suli be van fizetve, onnantól kezdve már nem olyen nehéz, keresel egy munkát suli mellé, abból fent tudod tartani magat (nyilván nem luxus szinten, de alap dolgokra elég).
Kedves 16.15-ös válaszoló!
A harmadik válaszoló vagyok, köszönöm hogy burkoltan lehülyéztél! :) Abszolút nem vagyok pesszimista, vannak céljaim, vannak álmaim, egyszerűen csak már a realitás határán belül álmodom! Valljuk be 300 ezer Ft külföldre… több évre… tandíjra… kicsit kevés. Ha emiatt pesszimistának tartasz, hát hajrá, én másfelől közelíteném meg a dolgot, nem mennék a „vakvilágba”, inkább ösztöndíjaznék, cserediákként mennék...
Kis kitérőként pedig ha már felhoztad. Egy ÉPESZŰ EMBER tudja, hogy jobb esetben egy 16 éves fiatal iskolába jár, és télen nincs 3-4 hete arra, hogy nyaralgasson, mert jó eséllyel kihiányozná magát. Gondolom magántanuló sem szeretne emiatt lenni, illetve 6-8 osztályozó vizsgát tenni tanév végén. Azért emlegettem a nyarat, mert ÉPESZŰ EMBER tudja, hogy akkor szünet van, és a diák is ráér, tök mindegy hogy poén e nyáron oda menni avagy sem. Hogy folytassam az ÉPESZŰséget a 3-4 hetes nyaralás sem ezen múlik szerintem, mert én is nyaralgatnék vígan hónapokat bárhol szívesen, akár csak az olasz tengerparton is, de örülök ha egy hétre összetudok spórolni magamnak annyi pénzt, hogy eltudjak menni valahova kikapcsolódni. Ha valakinek van hol laknia, van szállása, hát menjen hónapokra. Sajna egy diák pénztárcájához mérve, még a legolcsóbb turistaszállón megszállva is olyan költséges lenne, hogy lassan úgy érzem „álmodik a nyomor” (csak is magamra célozni ezzel). Azt viszont hülyeségnek tartom, hogy ezt a 300 ezer ft megtakarított pénzt is elnyaralja egy hónap alatt kint, mert akkor végképp nincs alap, amiből pár év múlva tanulni kezdhetne!
hmm ez engem is érdekel, csak én nem nyelvi hanem természettudományos osztályba fogok járni és én akkor egy évvel korábban végzek :D n anyway, én elszeretnék ebből a tetves országból húzni amilyen gyorsan csak lehet! de előbb el kell végezni egy egyetemet
vagy Ausztrália vagy Kanada vagy az USA a célom
Szia!
Mi lassan fél éve tervezzük egy barátommal, hogy kimegyünk tanulni.
Bár, még nem merültünk nagyon bele a részletekbe, de röviden és tömören megpróbálom összefoglalni, hogy mire van szükség, hogy nekifuthass:
- suli ( olvass utána a témában, nem tudom, hogy milyen jellegű egyetemre szeretnél menni. De ha jól tudom, először a sulit kell megtalálni, utána igényelheted a vízumot.)
- vízum (diák vízumot kell igényelni, rohadt hosszú procedúra, kb. 9-15 hónap.)
- pénz (alaphangon 1,5 millió forint! És ez nem vicc. Csak a repülőjegy cirka 250-400e forint között forog. És akkor még nem is béreltél lakást, nem fordíttattad le a papírjaid, stb.)
- És nem utolsósorban a nyelvvizsga.IELTS nyelvvizsgát KELL tenned, méghozzá ebből is az Academic-et. ( Ha az Euroexam-nél tettél nyelvvizsgát, akkor nem lesz ismeretlen a dolog, igazából beszédkészség központú cucc. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!