Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Ha felnőtt leszek, mindenképp...

Ha felnőtt leszek, mindenképp külföldre akarok menni élni. Szerintetek ausztráliában meg tudok majd élni miután itthon gyűjtöttem némi pénzt?

Figyelt kérdés

2012. okt. 25. 17:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen úgy menjél ki, hogy minimum 6 hónapig meg tudj élni abból, amit itthon összeszedtél, és hogy vissza is tudjál jönni, ha netán nem jön össze.. De mindenképpen úgy menjél ki, hogy már van valamilyen szakmád és előtte néztél neten cégeket és akár már munkahelyet is szereztél kint.
2012. nov. 11. 12:05
 12/15 anonim ***** válasza:
egy milla az nem sok az indulashoz. attol is fugg h van e rokon vagy barat akinel atmenetileg ellaksz mig talalsz munkat. munka lehetoseg fugg a visa-tol is.
2012. nov. 22. 02:31
 13/15 anonim válasza:
nemtudom
2012. dec. 8. 18:22
 14/15 anonim válasza:

Az igazság:

Ausztráliába csak úgy kapsz vízumot, ha nyilatkozni tudsz 1 évre elegendő pénzről, ha esetleg nem kapnál munkát. Természetesen kapsz, de attól még nyilatkoznod kell, ha neked nincs ennyi akkor egy rokonról kell nyilatkoznod, akinek van. Én így járok: Apukámról fogok nyilatkozni, de persze ott fogok dolgozni.

2013. jan. 19. 21:34
 15/15 Yehudina ***** válasza:

Nem tudom fiú vagy, vagy lány, hány éves vagy, és mi a foglalkozásod, így elég nehéz a kérdésedre válaszolni, de azért megpróbálok valami kis útmutatást adni. Először is: kell egy vizum, amit igen nehéz megkapni, hacsak nincs Au-ban egy szponzor, aki felelősséget vállal érted. Ha ez nincs, akkor valami úticélnak kell lennie, hogy megkapd a vizumot. Pl. nyelvtanulás. Ezt előre ki kell fizetni fél évre, ami néhány ezer dollár. Nem vicc! A szállás pedig átlag heti 200 dollár, amiért csak egy szobát kapsz fürdőszoba- és konyha használattal. Kell kötni betegbiztosítást is, mert anélkül be se engednek. Az is komoly összeg, néhány száz $ havonta. Aztán élni is kell valamiből, és a megélhetés sem könnyű, mert az élelmiszer is elég drága. Tanuló vizumot csak úgy adnak, ha megvan a rep.jegyed oda-vissza, és ha letelik mondjuk az a bizonyos 6 hónap, akkor vissza kell utazni. Nem lehet csak úgy kint maradni Au-ban. Az az idő már évtizedekkel ezelőtt megszűnt. Igen szigorúan veszik, mindenkit nyilvántartásba vesznek. A diákok kapnak heti 20 órára munkavállalási engedélyt, de ez nem azt jelenti, hogy munkát is kapnak.

Egy másik lehetőség, ha kiutazol Bécsbe és megkérdezed az Ausztrál Követségen, hogy milyen szakma az jelenleg, ami Au-ban keresett. Ott adnak egy listát, és ha van olyan szakmai képesítésed, mint ami a listán szerepel és tudsz angolul, akkor beengednek. Így jött ki egy férfi évekkel ezelőtt, akinek véletlenül épp egy keresett szakmája volt. Ő egy jóképességű ékszerész és először kapott egy helyi ékszerésznél 4 éves szerződést, majd hazautazott és megkérte a kitelepedési engedélyt. Azóta Au-ban van, és dolgozik.

Viszont ha már van rokonod, sőt amint írod, Édesapád angol területen él, akkor először próbálj odamenni, és onnan Au-ba. Én ezt az utat választanám, mert Angliából, v. Írországból sokkal könnyebb Au-ba kijutni, mint Mo-ról.

2013. dec. 3. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!