Marokkó valóban ilyen borzalmas?
A családommal szeptember elején Marokkóba utazunk (Marrakech), én az első perctől kezdve rettegek odamenni, nem is akarok. Utánaolvastam kicsit, és ilyeneket találtam:
-A 6 órás repülőút veszélyes(terrorizmus)
-Gyakori a turistákkal szemben elkövetett fegyveres rablás
-a turisták 90%-a gyomorbajokkal küzd az ottartózkodás alatt az ételek és a baktériumok miatt
-magas a terrorveszély
-van, aki azt tanácsolta, hogy fiatal magas szőke lányként ki he tegyem a lábam a hotelből, mert garantáltan halott vagyok
-az árusok gyakran agresszívak, fenyegetőzők
-fertőzések
Van valakinek tapasztalata esetleg? Bevallom nagyon félek odamenni
A másodiknak nagyon köszönöm a választ:)
Kedves első, kint élő ismerőstől illetve színvonalas oldalakon (bbc) olvastam ilyeneket. Egyébként sok helyen jártam, nem vagyok félős, de a pince ajánlatot majd átgondolom amiért nem megyek nyugodt szívvel manapság egy arab országba ;)
Marokkó konkrétan a legeurópaibb arab ország. Több mint 2 hetet töltöttem el ott szőke nőként, szőke férjjel.
- Ha átszállással utaztok, akkor 6 óra a repülőút, egyébként nem.
- Nem hülyék, a túristákból élnek.
- Máshol se igyál a csapból vizet. 4*-os szállodákban kifogástalan az ellátás. Olyan süteményeik, pékárujuk van mint az álom. A francia hatás :)
- Nem túl alacsony szőke nő vagyok. Tény, hogy megnéztek, de soha senki nem volt tiszteletlen velem. Pedig mi mászkáltunk sokat a férjemmel kettesben, nem vártunk vezetett csoportra.
- Az árusok el akarják adni amijük van. Ha határozottan közlöd velük, hogy nem, akkor békén hagynak. Franciául mindenki tud, nagyon sokan angolul is, ha meg németül vásárolnál 2 perc alatt kerítenek valakit, akivel tudsz beszélni, tehát jobb a nyelvtudásuk mint az átlagmagyarnak.
Marokkó egy nagyon szép, különleges ország. Marrakech meg egy csoda azon belül. Nem Európa, vannak dolgok ami elsőre furcsa lesz, de ha jól akarod érezni magad, akkor menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!