Tunézia valóban majdnem olyan, mint Egyiptom?
Hát... Egyiptom szerintem jobb nyaralás szempontjából. Az első ok a sok látnivaló. Két hétig voltam ott, és így is alig tudtam pihenni. Luxor, Gizai piramisok, Dzsószer fáraó piramisa, Királyok völgye, Kairó (főleg Egyiptomi Múzeum, múmiák terme), Giftun sziget... Amik most csak hirtelen eszembe jutnak.
Ezzel ellentétben Tunéziában nincs ennyi látnivaló. Ott lényegében kötelező látnivalók nincsenek is, csak amiket érdemes megnézni (pl. Tunisz, El Jem).
Ha aktív üdülésre vágysz, Egyiptomba mész, ha pihenni akarsz, Tunézia. Egyiptomban Hurghadát ajánlom, Tunéziában pedig Sousset, bár Monastir is gyönyörű. Sousset és Hurghadát én már úgy ismerem, mint a tenyeremet.:)
A hasonlóság köztük, hogy arabok lakják (így amint kiteszed a lábadat a szálloda területéről, azonnal kapod a kocsidudálásokat, szólingatásokat) és forróság van (Tunéziában könnyebb elviselni). Ja meg persze, hogy egy kontinensen vannak.:) xD
Amúgy Tunéziában sokkal bunkóbbak az arabok, ha pl. a sousse-i medinában sétálsz, és meghallják hogy magyar vagy, és lány (és még nézel is ki vhogy) rögtön "kicsi szívem", "pici mazsola" stb. lesz a neved és néha még táncra is perdülnek veled. De ruhapróbánál a tapizásokat, valamint alkudozásnál a "one night, one euro" beszólásokat sem lehet elkerülni. A városi strandon Tunéziában megint csak bunkóbbak a srácok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!