Szeretnék érdeklődni, hogy Nigériába utazom de át kell szállnom Kairóba kell-e vízum Egyiptomba ha tranzit utas vagyok?
9-es: 1,5 giné körül van a kilométerenkénti ár (nemrég volt egy nagy üzemanyag áremelés, akkor a tarifákat is felnyomták), de szinte senki nem használja a taxiórát. Ha van neki, akkor is inkább azt mondja, hogy nem működik. A távolságokkal se lesztek tisztában, így ennek ismerete nem nagyon segít.
Mielőtt beszálltok, mindenképp meg kell egyezni. 1. működik-e a taxióra, ha igen, szuper. 2. Ha nem, mennyiért visz el.
Mivel külföldiek vagytok, kapásból 2-3szoros árat fognak mondani, kiemelt helyeken akár 4x annyit is kérnek szemrebbenés nélkül. Jó taktika, ha kapásból felháborodva a kért ár felét ajánlod, aztán lehet alkudozni. Szinte biztos, hogy mindig át lesztek vágva, mert itt azt hiszik, hogy aki külföldi, az mind gazdag. Nem kell az első taxiba beszállni, jön még száz, akár 3-4 taxissal is egyezkedni kell, mire találsz olyat, aki reális áron elvisz.
A legszerencsésebb az lenne, ha le tudnátok szervezni egy taxist, aki az egész nyaralás alatt veletek tart, ő ismeri az árakat, ismeri a jó helyeket, vásárlás alatt is tud alkudni nektek és nem utolsósorban vigyáz rátok. Utazási fórumokon érdemes utánaolvasni.
A reptérről utazáshoz egy tanács, amikor kimész az ajtón a hallba egyből rádugranak a cápák, ne nézz senkire, ne állj szóba senkivel, a "no, thank you"-n kívül, mert szó szerint levakarhatatlanok, hanem keresd meg a shuttle bus pultját (ami valójában reptéri taxi) és velük vitesd el magad.
> Nigériába nincs Ebola csak megsúgom
Szomorú ez a nagyfokú tudatlanság. Ha már rádiót nem hallgatsz, tv-t nem nézel, akkor legalább üsd be a google-ba ezt a két szót: "ebola nigeria". Ilyen találatok jönnek (friss dátummal):
- Újabb Ebola-megbetegedések Nigériában...
- Ebola: szükségállapotot hirdettek Nigériában, a hadsereg teremt rendet.
- Goodluck Jonathan elnök tanítási szünetet rendelt el az egész országban...
-
Na eleg sok marhasagot irtak elottem, de en szeretnek igazi tanacsot adni, hiszen en rutinos Egyptair-utas vagyok, csak en Tanzania es Magyarorszag kozott. Sajat tapasztalatbol tudom, es elegge friss (aug. vegen jottem vissza) az informaciom, hogy NEM KELL egyiptomi vizumot fizetni a Nigeriaba utazoknak. A Tanzaniaba es Nigeriaba utazokat egy padra ultetik Kairoban (kb. egy idoben van a jaratuk, elveszik az utleveluket, majd varni kell (attol fugg hanyan vannak) egy kicsit. Aztan hivjak ezeket az utasokat, es egyutt beterelik egy vagy ket buszba, es elviszik a tranzitszallodaba. Ott kapsz vacsorat, reggelit es ebedet, teljesen ingyen! Az egyetlen, amire vigyazni kell, hogy a szallodaban trukkolnek a minibarban levo italokkal, sosincs ugyanannyi, mint amennyi a gepelt papirra van irva! Ilyenkor, le kell menni a recepciora, es szolni. Elotte! Hogy nem egyezik az italok szama.
Amikor a geped indul (ill. kb. ket oraval elotte), felkeltenek telefonon, kijelentkezel, jon egy busz, beszallsz es visszavisz a repuloterre. Ott a sofor odakiser a bevandorlasi tiszthez, ahol visszakapod az utleveled, es mar mehetsz is a varoterembe. A sofor esetleg kerhet "baksist".
Az ebolarol meg annyit, hogy Nigeria ebola-mentesse nyilvanitott a WHO altal. Regebben, kb. 8 hettel ezelott volt 8 halaleset, de nagyon sikeresen megfekeztek a jarvanyt. Sikersztori! Csak olvasni kellene a friss sajtot. Ne hallgass azokra, akik csak szajhagyomany alapjan ertesulnek dolgokrol.
Nem tudom, mikor utazol, esetleg mar meg is tetted (ez esetben neked mar mindegy, de azert mast is erdekelhet), de jo utazast kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!