Önkéntesnek kimenni?
Sziasztok!
Kenyába szeretnék menni önkéntesnek. Még sohasem voltam, ezért az lenne a kérdésem, hogy aki már járt Kenyában, elmondaná, hogy mik a tapasztalatai? Mennyire veszélyes pl. Nigériához viszonyítva?
(Attól légyszi kíméljetek meg, hogy itthon kellene segédkezni)
Előre is köszi a válaszokat!

Van egy papp ismerősöm ő volt kint Kenyában, de ő beszélt szuahéliul. Főleg a női körölmetélést probálták visszaszorítani, de fehér emberként prédékálni nem egyszerű. (Kicsit ki vagy te, hogy idejössz és beleszólsz a kulturánkba.) Tartottak miséket is, illetve oktatatak a bábákat és a nőket.
Kenyába rengeteg menekülttábor van (Szomáliából rengetegen menekülnek a háború és az éhínség miatt), gonolom oda lehet menni az UNHCR-en keresztül [link] . Csak erős embereknek való, akik tényleg a legnehezebb dolgokat is képesek feldolgozni.

Kedves első hozzászóló, köszi a választ. A szuahélit most én is elkezdtem tanulni :). Egyébként abban igazad van, hogy nagyon nagy lelkierő kell. Ez az amiért nehéz, főleg sokáig csinálni. Én elsősorban árvaházakban szeretnék dolgozni vagy menekülttáborokban. Illetve szerintem is fontos lenne a női körülmetélés megszüntetése, de ezzel szerintem mi fehér emberek nem tudunk mit kezdeni, hiszen ez náluk már több évszázados tradíció. Nehéz, sőt lehetetlen megváltoztatni ezt a gondolkodásmódot. Akit esetleg sikerülne is meggyőzni egyedül kevés lenne. Az ez elleni harc még nagyon sokáig fog tartani.
Kedves második. A hajléktalanokról meg annyit, hogy -tapasztalatból mondom- nem lehet rajtuk segíteni, mert nem akarják. Teljesen jól elvannak így ahogy élnek. Míg Afrikában azok a menekültek nem élvezik azt ahogy élnek. Ki élvezné, hogy az éhezés és gyilkolászás miatt el kell menekülnie, és közben a gyerekét ott kell hagynia mert nem bírta és meghalt?
Szerintem van különbség a kettő között, és ezért írtam a kérdésemben is, hogy "Attól légyszi kíméljetek meg, hogy itthon kellene segédkezni"

> Attól légyszi kíméljetek meg, hogy itthon kellene segédkezni
Elnézést, ezt valahogy átugrottam... de igen sokat mond. Azt mondja, hogy Te tkp. nem akarsz beilleszkedni a normális életbe, ezért kalandot keresel, trógeroskodni tekeregni és ingyen élni szeretnél más pénzén - ezért csapsz be mindenkit ezzel az "önkénteskedéssel"

Miért kell leszólni?! Ha ő erre érez késztetést, ezt a munkát akarja, hadd csinálja! Ha ingyenélősködni akarna, nem hiszem, hogy egy szegény afrikai országba akarná ezt tenni. Aki oda akar menni önkéntesnek, az igenis hisz abban, hogy nem lesz haszontalan a munkája, hogy tud segiteni valamilyen formában az arra rászorulóknak. Ne hidd, hogy amig az árvaház lakói éheznek, addig őneki terülj-terülj asztalkám lesz. Nagyon nehéz lesz neki is mind fizikailag, mint lelkileg.
Segitséget, tájékoztatást kért, nem pedig tanácsot, főleg nem tefélédet.
Kérdező:
Bocsi, nem tudok a válaszolni a kérdésedre, nem jártam még Kenyában.
Kedves utolsóelőtti: köszi :)
Kedves utolsó, már olvastam azt a könyvet, meg a másik kettőt is corinne hofmanntól. nagyon tetszett, főleg mert jól és valósághűen ábrázolta a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!