Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Líbiába mennyire egyszerű...

Líbiába mennyire egyszerű elmenni? Könnyen adnak turista vízumot?

Figyelt kérdés

Tehát benyújtom a vízum kérelmem, azt megadják és ennyi?

Nem kell semmi egyéb specifikus dolog?

Anno éltem Tunéziában, arabul is tudok valamennyire. Líbiába is elmentem volna, de az már messze lett volna autóval. Mivel beszélem a nyelvet meg a "környéken" életvitel szerűen is éltem, igazából sok líbiai ismerősöm is volt még anno Tunéziában, ezért olyan válaszok nem nagyon fognak megijeszteni, hogy "felrobbantanak a terroristák ha majd odamész!"

Viszont azzal nem vagyok tisztában, hogy kell-e valami egyéb dokumentum oda a vízumon kívül? (tekintve, hogy magyar állampolgárként vízumköteles ország Líbia)

2023. dec. 10. 03:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
@10 Lassan egy éves a kérdés, azóta voltak kisebb könnyítések.
okt. 3. 02:53
 12/17 hungaroboy ***** válasza:
100%
Az például hatalmas könnyítés, hogy ha Líbiába mész, akkor bukod az U.S.A.-i ESTA-t, csak személyesen kaphatsz vízumot az Usába egy kis személyes elbeszélgetés után.
okt. 3. 08:08
 13/17 anonim ***** válasza:
@12 Ennek pontosan mi köze van ahhoz, hogy magyar útlevéllel mennyire könnyű bejutni Líbiába?
okt. 3. 08:22
 14/17 hungaroboy ***** válasza:

Az, hogy ha más országba, főleg magyaroknak vízumkötelesbe szeretnél menni és van líbiai pecsét az útleveledben, ferde szemmel fognak rád nézni. Mindenki azt fogja feltételezni, hogy te terrorpistáskodni akarsz Líbiában, Szíriában meg ilyesmi. Mivel az útlevél 5-10 évre van kiállítva, ezért a líbiai pecsét az útlevél érvényességi idejének lejártáig benne lesz az útleveledben és ezt az utazást be kell jelenteni pl. az Usába szóló vízum/utazási engedélykérelemkor, hogy személyesen elbeszélgethessenek veled. Ha hülye magyarként nem jelented be, ez okot szolgáltat az Usából való kitiltásra - az amcsik ezt komolyan veszik, nem vicceskednek vele. Emiatt nem következmények nélküli egy ilyen líbiai utazás. Ez nem olyan mintha átugrasz Horvátországba.

Azt kéne ugyanis itt elérni, hogy meg lehessen úszni az egész líbiai utat pecsételés nélkül valahogy. Utálok ilyeneket javasolni, de tényleg nem tudok jobbat.

Illetve csak azt, hogy ne menj oda, mert senki se fog tudni onnan kihozni baj esetén.

okt. 3. 09:10
 15/17 A kérdező kommentje:

Nekem teljesen mindegy, mert semmiképp nem tudok ESTA-val menni az USA-ba, mert nem Magyarországon születtem.

Bár nem mintha olyan túl sokat jelentene, mert a különbség csak ilyen száz dollár vagy menni a kettő közt. Nekem meg azt nem gond kifizetni.

okt. 3. 11:09
 16/17 anonim ***** válasza:
@14 Tisztában vagyok vele, jártam Irakban, Iránban, Szíriában és Szomáliában is plusz éltem két évig az USA-ban. Simán annyit mondtam, hogy a líbiai vízumot most jelentősen könnyebb megszerezni, mint egy éve akár.
okt. 3. 13:26
 17/17 hungaroboy ***** válasza:
OK 16-os rendben van, de nem csak mi ketten vagyunk itt a fórumon, hanem bárki olvashatja, akit érinthet a dolog, szerencsére ma már jóval többen utaznak mint régen és biztos többeknek meg is fordul a fejében hogy milyen lenne Líbiát kipróbálni. Elvégre nincs túl messze. Ha a helyzet tisztul (meglesznek a választások, stabil kormányzás lesz és a biztonsági helyzet is javul) akkor lesz még könnyebb is a vízumhelyzet. Nekik égetően szükségük lesz majd a turizmusra meg az abból származó bevételekre. Így meg fog köttetni a bolt: a turista kap könnyebben vízumot, a szálloda, a taxis, a légitársaság, meg még ki tudja ki meg bevételhez jut.
okt. 3. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!