Mit főzzek lányom 1. születésnapjára, a lent felsorolt ételeken kívül?
Szükséges: leves és második
a tortát én készítem, házi csokitorta
jelen lesz após, anyós, sógor és családja
amit nem főzök: bableves, gulyásleves, zölborsóleves (volt a közelmúltban azért), marhapörkölt, tepsis hús és vadas.
nálunk sok a vendégség, és hát szeretnék valami finom menüt készíteni. Milyen a lasagne? Párom szerint hétköznapi.
vadas már volt, de a leveseken belül húsleves vagy raguleves lesz valószínűleg.
köszönöm a válaszokat, még gondolkozom
és valami sült hús gyümölcsszósszal és burgonyakrokettel (házi)?
mindeninek ment a zöld kéz
A sült húsos - salátás - vegyes köretes megoldást nagyon jónak találom, mert látványos, változatos, mindenki választhat, amilyet szeret, és relatíve kevés munka van vele. A mátrai borzaska fölött sokat ott kell állni, ráadásul csak frissen jó.
De szerintem elég lenne hozzá egy májgaluska- vagy daragaluskaleves.
"és valami sült hús gyümölcsszósszal és burgonyakrokettel (házi)?"
Nálam ez tuti nyerő lenne, mert az egyik kedvencem :)
Tárkonyos raguleves
Betyárfalat krumplikrokettel és savanyúsággal.
Betyárfalat:
Zsíron vöröshagymát pirítok, rátesezm a féltenyérnyire vágott sertéscomb vagy lapockaszeleteket. Átpirítom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sót, borsot, oregánót teszek bele. Ha a hús már majdnem puha, és elfőtte a levét, felöntöm ketchuppal,átforralom és annyi vízzel higítom, hogy sűrű szaftja legyen.
Virsliket hosszában ketté vágok, a fél virsliket keresztben beirdalom (mint a szalonnát szokás) és bő olajban kisütöm.
Tálaláskor a hús tetejére teszem. Ha szeretitek és van, akkor a tányéron karikára vágott zöldpaprikát tehetsz.
Salátánk a vöröskáposzta saláta illik legjobban hozzá.
köszönöm, a daragaluska és májgombóc leves is nagyon jó ötlet!! na meg az utolsó recept is nagyon szupiii krokettel
:)
a mátrai borzaska felett miért kell ott állni? bevallom őszíntén még nem készítettem ilyet. nem az, hogy párizsi bundában sült húsi és rátéve tejföl majd reszelt sajt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!