Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Mit főzzek lányom 1. születésn...

Mit főzzek lányom 1. születésnapjára, a lent felsorolt ételeken kívül?

Figyelt kérdés

Szükséges: leves és második

a tortát én készítem, házi csokitorta


jelen lesz após, anyós, sógor és családja


amit nem főzök: bableves, gulyásleves, zölborsóleves (volt a közelmúltban azért), marhapörkölt, tepsis hús és vadas.


nálunk sok a vendégség, és hát szeretnék valami finom menüt készíteni. Milyen a lasagne? Párom szerint hétköznapi.



2014. szept. 16. 11:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Gombakrémleves és vadas zsemlegombóccal?
2014. szept. 16. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 A kérdező kommentje:

vadas már volt, de a leveseken belül húsleves vagy raguleves lesz valószínűleg.

köszönöm a válaszokat, még gondolkozom

és valami sült hús gyümölcsszósszal és burgonyakrokettel (házi)?

mindeninek ment a zöld kéz

2014. szept. 16. 15:10
 13/17 A kérdező kommentje:
ha még olvassátok: mátrai borzaska?
2014. szept. 16. 15:12
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

A sült húsos - salátás - vegyes köretes megoldást nagyon jónak találom, mert látványos, változatos, mindenki választhat, amilyet szeret, és relatíve kevés munka van vele. A mátrai borzaska fölött sokat ott kell állni, ráadásul csak frissen jó.


De szerintem elég lenne hozzá egy májgaluska- vagy daragaluskaleves.

2014. szept. 16. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"és valami sült hús gyümölcsszósszal és burgonyakrokettel (házi)?"


Nálam ez tuti nyerő lenne, mert az egyik kedvencem :)

2014. szept. 16. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
72%

Tárkonyos raguleves

Betyárfalat krumplikrokettel és savanyúsággal.

Betyárfalat:

Zsíron vöröshagymát pirítok, rátesezm a féltenyérnyire vágott sertéscomb vagy lapockaszeleteket. Átpirítom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sót, borsot, oregánót teszek bele. Ha a hús már majdnem puha, és elfőtte a levét, felöntöm ketchuppal,átforralom és annyi vízzel higítom, hogy sűrű szaftja legyen.

Virsliket hosszában ketté vágok, a fél virsliket keresztben beirdalom (mint a szalonnát szokás) és bő olajban kisütöm.

Tálaláskor a hús tetejére teszem. Ha szeretitek és van, akkor a tányéron karikára vágott zöldpaprikát tehetsz.

Salátánk a vöröskáposzta saláta illik legjobban hozzá.

2014. szept. 16. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:

köszönöm, a daragaluska és májgombóc leves is nagyon jó ötlet!! na meg az utolsó recept is nagyon szupiii krokettel

:)


a mátrai borzaska felett miért kell ott állni? bevallom őszíntén még nem készítettem ilyet. nem az, hogy párizsi bundában sült húsi és rátéve tejföl majd reszelt sajt?

2014. szept. 16. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!