Hogyan állítsam össze a menüt? Milyen italokat vegyek és legfőképpen mennyit?
a barátomnak szeretnék meglepetés szülinapi bulit szervezni. este (a bulin) lennénk kb. 30-40en és másnapra maradnának 5-10en. milyen ételeket csináljak? kellene ugye magára az ünnepségre, másnapra reggeli és ebéd. bármit el tudok készíteni, de most ötletem igazából nincs nagyon. nem akarok túlzásokba esni (mint általában szoktam a piával és az ételekkel kapcsolatban) és egy főre miből mennyit kell számolni?
előre is nagyon szépen köszönöm!!
Szia,
Én egy étkezdét üzemeltetek, szóval tudnék adni sok tippet, de nem tudom milyen ételeket szeretnél... (amivel nem kell közben bajlódni és előre meg tudod csinálni és melegíteni kell, vagy a frissen készült mellett döntenél inkább... előre bepácolt husi frissen sütve, stb) Sok baráti összejövetelt nálunk szoktunk tartani, főleg azért, mivel szeretek vendégeket látni, főzni nekik...
A másik kérdés: a társaság java része pasi, vagy nő? Vega vagy "diétás, én nem eszek nehezet" típus...?
Hány évesek vagytok nagy átlagban? (mi 29)
Leírom az italt, ami nálunk alap ilyenkor: házi pálinka, Jagermaister, Sör, bor, esetleg whisky.
Kajába: grill hús (tarja, csirkemell előre bepácolva, a csirkemell ugye megsül pár perc alatt. Hozzá nem sütögetek krumplit mert az hosszadalmas, főleg salátát készítünk, olyat, amit a pasik is szeretnek: pl: majonézes-tojásos burgonyasaláta egy kis snidlinggel, isteni! Előre elkészíted, be a hűtőbe és csak ki kell kapni. Hozzá a favoritunk: leveles tésztába göngyölt virsli (megkenve belül egy kis mustárral). A salátához nagyon jól megy és másnap reggeli-ebédre is kiváló. Nem kell vele bajlódni egyáltalán. Pöriket nálunk a nők is szeretik (pl: csülökpöri egy kis főtt krumplival, v. vörösboros marhapöri, és csak melegíteni kell.) Ha van több csaj, aki nem eszik "nehezet", nekik a saláta tuti, és húsos-zöldséggel töltött cukkini hajó. Ha érdekel, leírom hogy kell csinálni. Rengeteg ötletet tudnék még adni, csak adj egy vonalat...!
Szívesen segítek.
Üdv, Ancsics
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!