Kinek hogy esne, ha a szulinapjan nem kapna szulinapi tortat?
Az, hogy kap-e tortát valaki, sok mindentől függ, kár egy ilyen ártatlan témán is összeugrani. Nyilván valaki pénzhiány miatt nem kap tortát, valaki viszont azért, mert nem kell neki. Azon a kommenten csodálkoztam csak, amiben az illető azt írja, azért nem ünneplik egymást, mert nem szokásuk kifejezni az érzéseiket - valami ilyesmi -, ez nem egy emberi dolog, de hát ahány ház, annyi szokás.
Én is amondó vagyok, hogy egy csóró is tud tortát sütni, ha nagyon akar, nem kell rögtön a cukrászdába rohanni ötezer forintos tortáért.
Idén nálunk kimaradt a szülinapozás mindenki esetében, annyi pénzügyi gondunk van, hogy örülünk, ha van itthon száraz kenyér, nemhogy ilyenekkel foglalkozzunk. A szülinapozáshoz kellene egy nyugis, jó fej család, de mióta nincs pénzünk, szétszéledtek a rokonok, anya meg sajnos külföldön rabszolgáskodik, így csak telefonálni tudott.
Aki meg középosztálybeli, ne várjon egy évet egy hülye tortára, a cukrászda azért van, hogy egy-egy szelettel is meg tudjuk lepni magunk hébe-hóba.
Én se szokta kapni.
Eleinte zavart, mert abban nőttem fel, majd anyukám elhunyt és apámat nem igazán érdekelte a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!