Túrótorta receptet valaki?
Pehelykönnyű túrótorta
Hozzávalók:
a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg sütőmargarin, 9 dkg porcukor, 1 tojás;
a krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 10 dkg cukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 50 dkg túró, 5 dl tej, 1 nagy pohár tejföl (375 g), 2 tojás
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral (nem probléma, ha kristálycukrunk van csak otthon), belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk és 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a krémet: a pudingporhoz adagoljuk a tejet úgy, hogy csomómentes maradjon. Ezután következhetnek a tojások, a cukor, a vaníliás cukor és a citromhéj. A túrót óvatosan a masszához keverjük, végül beleforgatjuk a tejfölt is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és akkorára nyújtjuk, hogy a tortaforma falára is jusson belőle. Villával megszurkáljuk, és közepes hőfokon kb. 10 percig sütjük. Amikor kezd színe lenni (aranysárga), kivesszük a tésztát, ráöntjük a krémet és visszatesszük sülni további egy órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!