Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » A Magyar házi készítésű...

A Magyar házi készítésű petárdák, tűzijátékok homemade pyro hogy ragadhatdtak le ilyen dedós szinten?

Figyelt kérdés
Épp keresgéltem a youtubeon Angol és Magyar nyelven.12 éves gyufáspistikék verik a nyálukat a vacak gyufapetárdáikkal.Se egy normális flash poros petárda.Se egy igényes házi készítésű tűzijáték.Külföldön összetudnak rakni bitang házi petárdákat.Régen volt valami kis fejlődés.Házi füstbombák,igényesebb petárdák.De ma már sokkal jobb adottságokkal is az egész Magyar Homemade Pyro teljesen le van amortizálódva.A pyrocenter is haldoklik pedig régen ott nagy élet volt.Szerintetek ennek mi az oka,vagy okai?

2018. jan. 2. 14:01
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Azt halottam egyedi VPN szolgáltatásokkal amit kevesen használnak jól nyomon követhetők az emberek. Sok ki is írja hogy VPN és hogy melyik szolgáltatás, illetve mivel céges szerverek lenyomozhatók. Tort már széles körben használják és a leg biztonságosabb, ingyenes is összemossa a felhasználókat. Weboldalakon belül nem feltűnő hogy annyira egyedi szolgáltatás amit lehet csak te használsz az oldalon belül. Telegram és Discord olyan céges szerverek amik jól megfigyelhetők és harmadik fél szolgáltatásai maguk a fórum része az oldal amit dróton rángat a szolgáltatás. Az iRon Channel botrányban is Discordos szerverek voltak, ahogy hallom szépen visszanyomozták a hatóságok a dolgokat. Az APC fórumnak van egy Discordos chatszobája ami nem nagyon népszerű, meg van igazán értelme. A klasszikus régi vágású oldalak a jók ahol be tudsz regisztrálni Tor mögül, ugyan így email szolgáltatásokban is. Innentől azt tudnak meg amit megadsz magadról. A dezinformáció erejét hogy magadról mit adsz meg nem szabad lebecsülni. Az APC fórumon, Sciencemadness ez gond nélkül működik. Ők saját weboldalt használnak aminek kódját harmadik fél nem variálgatja. Youtube meg sok email szolgáltatás ahol telefonszámot kérnek, erős cenzúra is van nem nagyon lesz komolyabb mély tartalom. Youtubon olyan cenzúra van hogy a kommentek már az elküldéskor meg sem jelennek. Ott azt akarják az emberek azt lássák amit egyoldalúlag beállítanak a dolgokról. A videósok sem engedik azt hogy aki más szemszögből bemutatna dolgokat hogy az érvényesüljön. Az kap pénzt meg nem csinálják ki akik teljesen a szályuk ízük szerint készítik a tartalmat. Ebben a közösségben főleg Magyarok tapasztaltabb körökben nem irkálnak privátban egymásnak. A valóban lehallgathatatlan és anonim szolgáltatásokat itt senki sem használja. A nyilvánosakat meg rutinszerűen lehallgatják és teljes hozzáférése van a hatóságnak hozzályuk. Illetve nincs is értelme nagyon privátban ilyesmiről cseverészni. Azt látom informatikai akadályai vannak hogy magán a neten ez a közösség annyira fellendüljön. Ahol technikailag lehetne ott cenzúra van meg agyon akarják azonosítani a felhasználókat, szűrik sokhelyen a Tor és más VPN szolgáltatásokat. Ahol meg nincs ez ott meg egyszerűen a szolgáltatással van minden féle probléma meg limit. Ennek ellenére amit tud ez a közösség nagyon jól kihasznál. Mindenki úgy ahogy kell mindent megkap beszerzés és információ terén is. A hírek és az információ jól terjednek a közösségben hogy úgymond ne nagyon legyen gond. Magyar körökben azt látom hogy ha akarna valaki teljesen ezirányú profi közösséget szervezni annak minden hállyal megkent profinak kell lennie komoly platformmal és kitartással ahol minden féle jogi probléma merülne fel. Ezt meg senki nem fogja felvállalni. Az egyszerű kis fórumok már a kutyát sem érdeklik. Sehol nem is működnek nem csak nálunk hanem más kisebb országokban sem, a baráti közösségek meg egyáltalán nem ebben a hobbiban.
2023. ápr. 15. 11:11
 22/30 anonim ***** válasza:

20, nos azt gondolom, hogy mondani akármit lehet.

Azt, hogy a pyrocenteresekről fizikai akták tömtelege van, azt főleg kizártnak tartom.

Az a helyzet, hogy némi rálátással és gondolkodással nem nehéz rájönni, hogy nem foglalkozik ennyire ezzel a rendőrség.

Nem interpol, hogy ilyen "apróságra" is legyen kapacitásuk ráállítani 20-30 fős nyomozócsoporotot. Ráadásul ahhoz, hogy a discord logjait lekérjék, komoly munka kell, hiszen kapcsolatot kell teremteni a szolgáltatóval és stb.

Ha esetleg valós, fenyegetéssel bíró robbanószer kerül szóba, lehet, hogy foglalkoznak vele, de aki mókol otthon egy tüzijáték terméket, az kb. olyan értékkel bírhat, mint egy gyorshajtás, vagy hasonló közúti szabálysértés.

Észerveszik -és akkor lehet belőle gond-, vagy nem, de kb 100-ból 1, ha ilyenért le tudnak kapcsolni.

21 ezzel nem értek egyet, csak itthon nem működik.

Nemzetközi pyro beszélgetősök vannak és aktívak:)

2023. ápr. 15. 11:55
 23/30 anonim válasza:
22 Kétség sincs róla hogy hiteles történetekről van szó. Ennyire aktívan pedig foglalkozik vele a titkosszolgálat. Nem kell nekik semmit kikérni mert valós időben magukhoz a szerverekhez hozzáférnek. Ennek semmi technikai akadálya nincsen. Nem másodkézből halottam ezeket a történeteket. Továbbá talpig megbizható emberekről van szó. A pyrocenter kapcsán csak nikneveket kellett mondani, kinyomtatott fényképes igazolványok kerültek elő ez alapján. Intenzíven figyelik azokat akiket úgymond érdeklik ezek a dolgok és főleg még értenek is hozzá.
2023. ápr. 15. 18:21
 24/30 anonim válasza:

A pyroprojektek adminisztrátora aki a szerver részre rálátott mesélt érdekes dolgokat hogy tartósan milyen logok készülnek amik soha nem tűnnek el. Hogy a kommentek fölött ott vannak az IP címek csak mi azt nem látjuk erről még képet is rakott ki. Bejelentkezésnél a végtelenségig lehet nem megőrizhető de bármit szerkesztesz vagy közzéteszel arról tartós logok készülnek. Mesélte hogy a privát üzeneteket nagyon könnyű elolvasni, más niknevével is simán lehet írni bejegyzést meg privátot, aki a szerverhez hozzáfér gond nélkül ezeket elolvashatja. A logok között és minden ami a szerveren van pofon egyszerű szűrni, ezeket probléma nélkül ki lehet nyerni a szerverről, bárki ezt meg tudja tenni észrevétlenül aki a szerverhez hozzáfér. Illetve hogy hatósági emberek beszivárognak ilyen közösségekbe és kifejezetten aktívan részt is vesznek benne. Információkat gyűjtenek (evvel foglalkozó emberekről kisebb akták vannak), dezinformálnak és züllesztenek is, feladatuk az is hogy az ilyen közösségeket leépítsék.

Hogy minden féle email szolgáltatáson, üzenetküldőn, a cégeknek és szervereknek együtt kell működnie a hatósággal, hozzáférést biztositani a számukra erről nem kevés információ van az interneten. Nem tudod ki az akivel beszélsz és pirománnak állítja be magát. Ugyan így a te internetszolgáltatódnál, a gerinchálózatoknál szerverek vannak bizonyos dolgokat minden előfizetőről kötelesek naplózni maguk az internetszolgáltatók. Leosztott IP címek, és hogy melyik hosztokkal kommunikál időbélyeggel. Bírói engedély birtokában meg részletesen az adatforgalmadat is lehallgatják a gerinchálózat felöl. A te internetszolgáltatódon megy át minden adat, másik kérdés hogy ebből mit tudnak olvasni. Ilyen amatőr pirotechnikával foglalkozó emberektől sok érdekes személyes történetet olvastam hogy mi meg hogy történt velük, miket láttak.

Discord és Telegram ezek a cégek részletes és tartós logokat készítenek a felhasználókról. Nem csak a szerver van a birtokukban hanem a szoftver is. Nem beszélhetünk semmi féle biztonságról, vagy anonimitásról. Kő kemény adatgyűjtés folyik rajtuk, a hatóság is mindenhez hozzáfér mint a privát üzenetek. A hatóságok között mint európa együttműködés van olyan szinten átmész egy másik tagállamba a Magyar hatóságok ugyan úgy ott is le fognak hallgatni. Akik amatőr pirotechnikával foglalkoznak lehet nem mindenki annyira felkészült informatikailag, de a legtöbben nem hülyék hogy valami értelmetlen közösségben vásárra vigyék a bőrüket ami ráadásul semmi érdemiben nem fogja segíteni az ő munkájukat.

2023. ápr. 15. 20:33
 25/30 anonim válasza:

„De egyb biztos, a meteoros balhénál, mikor a kihallgatásra került a sor, voltak emberek akiket csak nicknév alapján említettem, mégis 5 perc múlva mindenkiről saját kis papír akta került elő, kinyomtatott személyigazolvánnyal fotóval és más személyes információkkal. Nick név alapján! Tehát a centert figyelték már akkor.”

„Nekem nem teljesen a rakétamodellezés volt a probléma. Elsöfokon 6 év fegyházat másodfokon 4 év börtönt kaptam Löfegyverrel löszerrel és robbanoszerrel valo visszaélés miatt. 17májusa és 19 márciusa közti idötartamot börtönbe töltöttem és most jelenleg háziörizetben vagyok még idén. Volt nállam 3db 22-es puska 28db 22 es löszer és 16g HMTD. Enyi volt az illegális. Meg pár legális vegyszer ami igazábol se robanoszer se robbanoszer készitésére nem alkalmas. Pl KNO3 Ba(NO3)2 meg piroba használatos vegyszerek. Na mindegy ezek legálisak de mégis robbanoszerel valo viszaélést megvalositják...

Nem nagyon akartam erröl irni de nagyon buknak le mostanában a pyros fémkeresös emberkék és nem szeretném ha többen is erre a sorra jutnátok. Csak ezért irom le.

Anyi a lényeg hogy a pyrocenteren beszélgettem egy beépitett nyomozoval és fémkeresösnek adta ki magát. Találkoztunk párszor, elvoltunk fémkeresözni, mutattam neki pár helyet segitettem neki stb. És egyszer jött hozzám és hozta magával a TEK-eseket akik belecsavartak az aszfaltba. Összetörték a pofámat és addig nem voltak hajlandoak elörrebilincselni a kezem anig alá nem irom hogy sérülést nem szenvedtem. Kb 2 oráig birtam hátrabilincselt kézzel utánna aláirtam. Kikényszeritettek egy vallomást. Jo hülye voltam és elmondtam mindent. Házkutatásra nem engedtek be. Ami bent van a büntetőeljárási törvénykönyvben mindent megszegtek. Utánna elözetes letartoztatásba kerültem. (jogellenesen... Mondvacsinált indokokkal) Ez volt 17 májusában. Utánna 18 januárjában egy azaz egyetlen egy tárgyaláson elitéltek. Gyakorlatilag egy elörre megirt itélet volt. Már joval elötte ki volt adva a bironak hogy milyen itéletet kapok. Szoval igazábol mondhattam volna akármit lehetett volna bárki az ügyvédem, egy elörre eldöntött tárgyalásra mentem. Itt kaptam 6 év fegyházat... Csak hogy szemléltessem ez mekkora itélet. Akikkel akor voltam zárkán az egyik csávonak büntetett elöéletünként 5 és fél éve volt hirtelen felindulásbol elkövetett emberölés miatt, a másik megbaszta a 6 éves unokáját és 5 évet kapott, egy másik meg elütött egy fiatal lányt és a barátját bedrogozva, a lány meghalt a csávo lebénult, neki volt 3,5 éve... Én meg nem ártottam senkinek nem okoztam kárt semiben nem is veszélyeztettem senkit és semmit és ott voltam 6 év fegyházzal 21 évesen. Szerencsére másodfok levette egy törvénymodositás miatt 4 év börtönre. Igy 22 honapot kellet ténylegesen börtönben legyek.

Persze büncselekményt követtem el de azért nem akkorát hogy enyit érdemeltem volna.... Egy tisztességtelen illegális fedett nyomozás, egy tisztességtelen eljárás, kikényszeritett vallomással (ügyvéd nélkül kellet vallomást tegyek) , elörre megirt itélet.... Nagyon semmitérö dolog a magyar igazságszolgáltatás. És most ittvagyok 23 évesen háziörizetben de életem 10% át már börtönben töltöttem, a munkám elvesztettem, összes pénzem elment, kaptam egy 2 millios bünügyi költség csekket, valoszinüleg nem igen kapok már olyan fizetéssel munkát mint ami volt, hiába van jo képzetségem és hiába vagyok jo szakember. És még ha kapok is munkát akkor a fizetésem felét vonják.... Szoval nagyon vigyázzatok kivel áltok szoba interneten.”

Hogy pontos legyek csak kettő idézet a sokból amit olvastam.

[link]

2023. ápr. 15. 21:51
 26/30 anonim ***** válasza:

Egy ilyen után biztos vittem volna strasbougrba az ügyet és csúfos vége lett volna számukra. K*rvára nem hagynám annyiban, az fix.

Sajnálom, hogy így jártál, de remélem mindenkit óvatosságra int!

2023. ápr. 15. 23:13
 27/30 anonim válasza:
26 nem velem történt csak idéztem. Régi profik elég sok mindent láttak.
2023. ápr. 16. 00:53
 28/30 anonim válasza:

22 nél nem tudok semmilyen nemzetközi beszélgetősről amik aktívak lennének. Az APC fórumban van valami élet egyedül. Nem egyedüli Magyar jelenségről van szó.

pirotehnika-ruhelp.com (Orosz fórum nem aktív)

pyroforum.nl (Holland fórum nem aktív)

pyrosociety.org.uk (Angol fórum nem aktív)

passfire.com (Fizetős fórum kihalt)

fireworking.com (Fizetős fórum kihalt) 50$ előfizetésért pirotechnikus válaszolgat a kérdéseidre. Inkább nyomatott fórum.

A világ legismertebb fórumait felsoroltam. Valami eldugott kis zugba akkor biztos erre igény van. :) Főleg ha valami zárt közösség amit mesterségesen nyomatnak és emailen osztják a linkeket bizonyos kiválasztott személyeknek. Úgy hogy a tagok munkájáról semmit sem látsz, mond mindenki minden féle hülyeséget amit csak akar, a részletekbe nem látsz bele. Értelmetlen kommentekkel semeddig nem tart tele nyomni bármely weboldat. Úgy hogy az illető munkájából semmit sem látsz, csak van egy nagy fórumon belüli rangja. ;)

2023. ápr. 16. 06:47
 29/30 anonim ***** válasza:

Tudjátok mit?

Úgyis publikus, nem teszek senkinek rosszat vele.

Www.pyrohub.eu

Ott a dc, menjetek fel rá és nézzétek meg, hogy mi megy ott. Őket nem viszi el az interpol, meg kutyafüle?

2023. ápr. 16. 17:26
 30/30 anonim válasza:

Itt egy történet hogy a TEK nyomozói ilyesfajta ügyben hogy kérdezgették körbe a környégbelieket, bekopogtatva a házakhoz ki mit tud civil ruhás rendőrként.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1199..

Pirotechnikai anyag házilagos előállítása csak addig szabálysértés még nem robban. Ha a legkisebb petárdát is összerakod ami robban már bűncselekmény. Ha veszel bármi legális alapanyagot és valamilyen módon bizonyítható hogy ebből robbanó dolgot akartál az is bűncselekmény, robbanóanyaggal való visszaélés előkészülete.

nov. 27. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!