A Magyar házi készítésű petárdák, tűzijátékok homemade pyro hogy ragadhatdtak le ilyen dedós szinten?
“keresgéltem a youtubeon ”
Magyarországon a pirotechnikai termékek házilag történő előállítása robbanóanyaggal való visszaélésnek minősül, és 2-8 év börtönbüntetéssel súlytható.
Mindezek mellett, ki az a hülye (már bocsánat) aki ezt kockáztatva kiteszi yt-ra az alkotását? Kb olyan, mintha az illető kiállna az utcára, és elkezdene kiabálni hogy “Hahó, épp most készítettem otthon 5Kg flash powdert!”.
Aki komolyabban csinálja, mint a taknyospityuék, azok nyilván tisztában vannak a dolog (jogi) veszélyei el is, és nem fogjak szétkürtölni egy ország előtt, hogy mit csinálnak a sufniban.
A pyrocenterről meg újabban szintén semmi jót nem hallani. Az adminok elhanyagolják, és (főleg emiatt) ismét egy tök jó felület, ha le akarod magad csukatni.
Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább nem is csinálom. Nem éri meg, mert ha elkapnak, azt is kinéztem belőlük, hogy a nyakadba varrják, hogy ezzel te terrorcselekményt akarsz elkövetni. Kinek hiányzik ez?..
Külföldről minden beszerezhető, ha úgy nézed, akkor nagy kockázat, a semmiért.
Persze tudom hogy jó móka, mert az, de egyszerűen nem éri meg csinálni, ha meg valaki csinálja, végképp nem fogja megosztani sehol, hiszen ki akarná a szabadságát kockáztatni?
Én csak azt nézem megy az APC fórum a pyroforum.nl.Külföldön van egy színvonal.Ha beírom angolul a keresőbe„homemade firecracker” kidob pár normálisabb dolgot.A környező velünk szomszédos balkáni országoknál szintén sok jó házi cuccot lehet látni.Ha magyarúl íróm be egyszerűen csak piti gyufáspistikék vackait látom.A hollandok megcsinálták a saját nyelvükön és működik.A pyroprojektek.org valami kibontakozóban van.Csak ott is látom hogy az igénytelen gyufáspistikék végett minden nagyon megszigorodott.Én azt nem értem hogy másutt sokkal nagyobb gondok vannak és még sincs ilyen alacsony színvonal.Ha azt vesszük a pirotechnikai elegyek házilagos készítése csak szabálysértés.A Németek,Angolok ahol a legnagyobb migránsos gond van nyomatják ezerrel.
Tényleg kíváncsi vagyok minden véleményre ki hogy látja hogy akkor ez nálunk miért nem működik?Illetve szerintetek hogyan lehetne ezen változtatni.
A petárdázás és tűzijátékozás a prolik szokása. És a proli nem a szegény embert jelenti, hanem a kultúra nélkül embert, aki lehet akár gazdag is.???
Mindenki hülye meg proli aki nem osztja az ostoba nézeteidet mi hülye gyerek! Mátyás király is proli volt akinek az esküvőjén tűzijátékkal ünnepeltek először magyar országon? Inkább az a proli ez esetben te vagy az aki hisztizik és bírálja más emberek szórakozását és hobbiját! Lehet például ha megkérdeznénk valakit a te szórakozásodról akkor meg az lenne a proli szokás mi okoska! ;)
A pyrocenterből és a gyakorikérdéseken és Piro&robbantás-technika - Index Fórum ban leadott válaszok alapján ezt ki lehet következtetni.Javarészt kontárokról és pisis gyerekekről van szó.Van egy szűk réteg tehetség.Őbelőlük meg nem lehet összerakni egy profi MAGYAR fórumra valónyit.Sem amatőr vegyészet sem amatőr pirotechnika terén.Angol nyelven mint az APC fórum,sciencemadness ez jobban megy.Az angolt mindenki megérti.Ott jobban összelehet szedni egy válogatott csapatot.Aki meg jobban hozzá tud nyúlni őket az idősebb korosztályból lehetne összeszedni.Bennük meg már nincs meg az hogy ilyesmiről irkáljanak.Főleg kis hazánkban.
Ezt már többen megpróbálták és eddig mindenki belebukott!Legalább is akik egy színvonalas fórumot szerettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!