Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » A Magyar házi készítésű...

A Magyar házi készítésű petárdák, tűzijátékok homemade pyro hogy ragadhatdtak le ilyen dedós szinten?

Figyelt kérdés
Épp keresgéltem a youtubeon Angol és Magyar nyelven.12 éves gyufáspistikék verik a nyálukat a vacak gyufapetárdáikkal.Se egy normális flash poros petárda.Se egy igényes házi készítésű tűzijáték.Külföldön összetudnak rakni bitang házi petárdákat.Régen volt valami kis fejlődés.Házi füstbombák,igényesebb petárdák.De ma már sokkal jobb adottságokkal is az egész Magyar Homemade Pyro teljesen le van amortizálódva.A pyrocenter is haldoklik pedig régen ott nagy élet volt.Szerintetek ennek mi az oka,vagy okai?

2018. jan. 2. 14:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
2 es te vagy a proli barátom:D
2023. jan. 30. 19:03
 12/30 anonim válasza:

Piro&robbantás-technika és Rakétamodellek Index Fórum, Pyrocenter, Youtube Magyarok jórésze egyszerűen hülye hozzá aki ezeken az oldalakon tag. Ezek kiszorítják azokat is akik értenek hozzá. Aki valóban ért hozzá angolul tesz közzé tartalmat angol fórumokon találni meg és nem reklámozza hogy ő Magyar. Nem segítik a munkáját, amit adnak is tanácsot tele van esztelen hülyeséggel, hatósági emberekkel meg hülyékkel társalogna amúgy is. Pyrocenter az egész társaság egy egyszerű dologra nem volt képes kálium-klorát, kálium klorid telített oldatát kell elektronizálni rendszeres némi sóssav hozzáadásával, hegesztéshez használt szénelektródával ez nem ment, ahogy sok más egyszerű dolog sem. Rakétamodellek Index Fórum mit tanulsz meg a profi házilagos rakétakészítésről, az égvilágon semmit! Pyrocenter már ahogy olvasni olyan szinten használhatatlan hogy kommentálni sem lehet rajta mert meg sem jelennek a kommentek. Ezen az oldalon is hiába írtok ki komolyabb kérdést nagyon ritka hogy ilyen témában nektek oda megy válaszolni olyan aki magas szinten ért az adott dologhoz.

Minden vegyszert megkapni minden féle tűzijátékhoz gond nélkül. Ott van a kálium-perklorát aki ismeri hogy van a Pyrohubon 40% os vizes oldat és tisztában van mit adhatnak ki és mit nem, jogszabályokkal az megkapja. Aki még jobban ért hozzá megcsinálja perklórsavból, más perklorátból, de aki profi vesz megfelelő eszközöket konyhasóból és kálisóból megcsinálja. Tudja mit keressen és mit ne. Tisztában van vele hol van VÁM, hol nincs, honnan mit lehet mit nem. Aki meg hülye hozzá ott lehet a szeme előtt minden akkor se találja meg. Sőt még tesz egy hülye megállapítást mivel az ő esetében úgy van akkor általánosan mindenki másra is az igaz. Aki Magyar nyelven hülye hozzá hogy megtalálja amit magyarul leírtak neki úgy hogy a szemét szúrja ki az hogy boldogul egy olyan hobbiban ahol jól kell érteni az angolt mert mindent angolul fog megtalálni. Egy egyszerű jó minőségű profi petárda összerakása egy minőségi gyári petárda reprodukció sem megy, pedig minden adott hozzá. Youtube Magyarok terén kis hülye gyerekek raknak össze silány gyufapetárdákat. Akik vásárolják a tűzijátékokat ott is takony gyerekek hitvány termékekkel zömében, meg bóvliszponzor Youtuberek akik hülyitik ezt a birka gyerek tömeget.

2023. ápr. 9. 15:28
 13/30 anonim ***** válasza:

Jaja, többnyire osztom #12 véleményét, bár azzal nem értek egyet, hogy minden hobbipyrosnak hobbivegyésznek is kell lennie.

Van, akit csak az érdekel, hogy a kész, előre megvásárolt komponensekből csináljon termékeket és nem akarja a komponenseket ő maga előállítani :)

Ami meg a többit illeti, kis kutatómunkával nagyon jó forrásokat lehet felkutatni, meg be is lehet kerülni jó, külföldi közösségbe, ahol viszont hozzáértők szívesen segítenek, ha látják rajtad az érdeklődést és nem vagy teljesen degenerált.

Persze, ehhez minimálisan tudni kell angolul, de ott vannak már a fordítók, szoval szerintem csak akarás kérdése.

2023. ápr. 9. 15:44
 14/30 anonim válasza:
Ha a külföldi választékot összeszámoljuk a magyarral gyakorlatilag minden megoldható. Ha csak azt nézzük amit Magyaroszágon kapni a legtöbb dolog megoldható beleértve a színes kompozíciókat csak más vegyszerek kellenek hozzá. Gondolok a Sr és Ba esetén nitrát helyett karbonátok kellenek. Régen nem voltak pyroshoppok meg külföldi rendelgetés és akkor is csinálták. Mezőgazdasági bolt, gyógyszertár, festékbolt, háztartási bolt, barkácsbolt alap dolgokhoz rendelni sem kell semmit. Most mindenkinek minden igazából már elérhető. Oxidállószerek terén ha valaki akar egy kálium-klorátot, perklorátot a készítéséhez szükséges elektródáért nem kell külföldre menni. Aki fiatal a rendeléshez, de a boltokban mint a mezőgazdasági bolt már kiszolgálják elég sok alap tűzijátékot már összetud rakni. A probléma hogy ez bonyolult, időigényes és nehéz. Hogy valaki ne taknyoljon vele, működjön is oda nem kevés tudás kell és türelem. Akik bele is fognak a legtöbb nagyon alja minőségig jut el. Az alapanyagokat megfelelőre el kell készíteni és ez eszközigényes. A fémporoknál főleg. Ami nincs meg az a hazai közösség támogatása úgy mint régen. Hogy nekünk mi hogy elérhető, ki mire figyeljen, mit hol vegyünk, számunkra aktuális dolgok külföldi fórumokon nem lehet megtudni. Ha valaki tud segíteni a dolgon akkor tegye meg. Pyrocenter, Pyro Master, mx5-kevin, APC fórum és a legtöbb ilyen tartalom ha megnézitek mindenütt egyetlen ember áll mögöttük nem pedig egy közösség vagy csapat.
2023. ápr. 13. 23:47
 15/30 anonim ***** válasza:

Pyrohubról meg pyrogarageról kortól függetlenül lehet rendelni, de én nem fognék hozzá ilyen kutyuláshoz, mert mire lenne oxidizerem, elmmene tőle a kedvem:D

Ha a legjobbat akarod, kérsz valakitől már kipróbált recepteket, meg kipróbálod, hogy melyik a jó és csak utána rakod lift töltetre a csillagokat.

A rolled starok a legjobbak, főleg egy jó monocapa, majd bp prime-al. Ha megvannak a fasza csillagok, akkor már csak bele kell tenni valamibe és fel kell lőni :)

Ha van pénzed rá, kezdetnek mondjuk 120-150 ezer ft, abból már bőven össze tudsz rakni cuccokat és ebben már benne vannak az eszközök is a-z, utána csak olcsóbb lesz.

Ha ennyit sajnálsz rá, ne is kezdj bele inkább, mert le fogsz ragadni a kálium-nitrátos tiger tail effektnél

2023. ápr. 14. 00:05
 16/30 anonim válasza:
Kálium-klorát és perklorát terén be kell ruházni egy eszközre ami elkészíti. Nagyon drága lenne megvenni, sok kell belőle, lenyomozható is vagy. Sokat lehet készíteni egyszerre, az az eszköz megy néha sóssavat adsz hozzá és ennyi. Az eszközök drágák hozzá de az alapanyag olcsó. Ami a csillagokat illeti egyszerűbb vágni vagy valami formában préselni, pumpálni mint görgetőt készíteni. Halottam olyat hogy a golyósmalom tengelyére raknak egy kerek tálat majd 45° kal elforgatják és megvan oldva a görgető, leg egyszerűbb. Vágott csillagra rá lehet görgetni. A golyósmalom olyan helyetted dolgozik megint csak megéri. Ez a hobbi egy kisebb beruházás arra hogy te tartósan akarsz bizonyos tűzijátékokat elkészíteni. Ha egy egyszerű de tényleg bitang erős petárdákat akarsz, vagy csak rakétákat és semmi más téged nem érdekel, de ezeket hosszútávon akkor már ez a te hobbid. Észrevesznek valamit a környéken, az eszközből találnak valamit, vesznek mintákat kell arra figyelni hogy annyira egyedi visszanyomozható dolgokat ne hagyj magad után ezekkel a rendelésekkel. Csak egy robbangatás hogy házi volt, te vettél meg a környéken minden alapanyagot hozzá szóval hogy ezt azért ne lehessen így megmondan. Rövidtávon hogy alkalmilag valaki belefog ezt nem lehet csinálni. Ez arról szól elő-elő veszed ha kedved szottyan. Meg hogy amit te szeretnél az olyan magas színvonalú amit boltiból nem tudsz kielégíteni. Magyarok közt is vannak akik titokban ezt nagyon profin művelik. Régen jobban voltak róla videók is, ez ma sem tűnt el és nem is fog. Aki nagyon magas szinten űzi az viszont egy kisebbség. Van bőven profi szakanyag és elég információ is ahhoz hogy ne keljen kitűnni avval hogy valaki annyira fórumokon meg neten kitünjön hogy evvel foglalkozik. Ha nem űződ profi szinten igazából mit tudnál tanítani azoknak akik ezt komolyan akarják űzni. Szó szerint akit ez érdekel a régi időkhöz képest karosszékből ki van szolgálva. Hogy valaki valamit hogy rakjon össze kérdezni is felesleges mert mindig van aki megcsinálta már csak utána kell járni, nem ők fognak hozzád menni hogy neked megoldják a problémádat. A technika sem affelé halad hosszútávon hogy ezt a dolgot ne segítené.
2023. ápr. 15. 00:07
 17/30 anonim ***** válasza:

Pyrohubon 5 kg perklorát kb 30000 ft, abból 12 kg csillag kijön prime-al.

Még mindig olcsóbb, ha mondjuk bombákat csinálsz, mert amúgy ebből kb 5 darab 75 milis jönne ki:D

Valahogy nekem az előállítás ehh, nem találtam még komoly eszközt rá, a régi tápegységgel heggesztőpálca, meg alukanálon keresztüli befőttesüveg rázatása meg valahogy not to safe ahhoz, hogy otthagyjam egész napra akár + macerásnak tűnik :/

Star rollert "úgy hallottam", hogy már egy jobb asztali ventiből simán lehet csinálni, ráadásul azon még tengely is van, csak egy vödör kell, meg anyacsavarok és a görgetett csillag messze a legjobb szerintem.

A többivel egyet értek, viszont én szívlelném, ha kialakulna egy jó magyar közösség is, mert már nem 2006 van, rendelkezésre áll bőven biztonságos platformok tömtelege (pl discord, telegram stb), de ha nem lesz, van elég nemzetközi is:)

2023. ápr. 15. 00:18
 18/30 anonim válasza:
Szerintem profi Magyar közösség nem lesz olyan formában mint régen. A legtöbben megmondták profikból nem lehet összehozni olyan csapatot amivel egy modern fórumot szabadon szerkeszthető videógalériával, bloggal fent lehet tartani. Halottam több embertől ami van nálunk Magyaroknál amatőr pirotechnika terén (házilagos tűzijáték gyártás) mondjuk Románoknál hasonló színvonal sincsen. A szimpla fórumok nemzetközileg sem működnek elavultak. A pyroprojekteken kértek olyat hogy mindenki mutassa fel a munkáját és csak is átlátható mód tehet közzé módszereket úgy hogy hivatkozik valami szabadalomra vagy anyagra. Ők csináltak egy anonim fórum részt is ahol regisztráció nélkül lehetett irkálni tetszőleges niknévvel ami működött is. Saját videót, saját munkát kértek a bekerüléshez. A Youtuboen sincs szinte profi Magyar anyag meg sehol, Magyar webhelytulajdonosok sincsennek vagy más tartalomtulajdonosok annyira. Mire építkezzünk ha nincs olyan közösség aki felmutat átláthatóan, megbízhatóan dolgokat. A másik a szerzői jog, válogatott tartalom. Nyílt fórumot nem lehet anonimen üzemeltetni. Lekapcsolható központi szerveren futnak ezek a dolgok, simán ráharapnak eltünik. Van kezdeményezés a Zeroneten ami afféle darknet, egy gyűjtemény van rajta, a közösségi részét senki sem használja. A probléma hogy a szoftver egyszerűen szar és nem csinálja meg a dolgát úgy ahogy kell. Magyar fejlesztője volt aki otthagyta, akik átvették a projektet kivétel nélkül egy csapat kontár aki a pénzre utazik de hozzá sem tud nyúlni amit halottam. Az APC fórum ami egyedül működik. Magyar fordításoknak lenne értelme. Több Magyar kezdeményezés is volt közösség építésre mind megbukott. Nem szálltak be a költségekbe adományokkal meg semmivel az érintettek, értelmes tartalmat sem gyártottak, túl nagy volt a rizikó a semmiért. Kis országokban ez sehol nem működik, csak úgy hogy nemzetközileg összevannak hozva az emberek. Azt tudom elképzelni ezeken a decentralizált és anonim P2P, meg a fene tudja új fajta különleges a felhasználók gépein futtatott nem központosított leállíthatatlan ingyenes platformokon van ilyesminek jövője. Az internet erre felé kacsingat, mindenütt probléma van a nagy cégek által futtatott központi szerverekkel és ezekre a dolgokra ráálltak a programozók. Cenzúra, adatgyűjtés, meg hogy el akarnak hallgattatni mindenkit aki nem a szájízüknek megfelelően beszél globális probléma. Az hogy nincs milyen közösség kiépülve ennek informatikai korlátai vannak. Közös Magyar egyetértés volt több ilyen kezdeményezésnél hogy a hülyéket szűrni kell mert nem lehet haladni. Ez viszont nem megy úgy hogy pár hülye diktátorosat játszik a hozzáértők felett is és lekorlátozza őket. Blogokban, videókban, weboldalakon, szabadalmakban akik profik közzéteszik a lényeget ez az ami működik. Fórumokon hogy hülyék oktassanak átláthatatlanául nincs szüksége senkinek. Az ő átláthatatlan hülyeségei alapján akár nekiállj dolgozni. Az ablakon kidobott pénz, idő. Nem is baj hogy ez a része úgymond kihalt a dolognak. Hogy mit hol szerezzünk be, aktuális események, erre jók a közösségek és ez nekünk most is megvan. Ezt mind úgy kell anonim eldobható email, Tor hogy ne tudjon a hatóság érdemi dolgokat gyűjtögetni az emberekről. Technikailag ahol lehetne közzétenni tartalmat, van rá lehetőség csak bonyolult és egy rakás szarok. Ez ahogy én látom jó irányban alakul. Egyszerűbb lesz, biztonságosabb. Discord, Youtube, Telegram telefonos regisztrációt kérnek, szűrik a VPN, Tor hálózatot nem olyan könnyű dolog ez, nem arra való nem véletlen nem működik ez rajtuk. Az egyedi jellegű másokat nem segítő nem szakmaias barátkozásnak ebbe a közösségbe senki sem vevő. Fórumokon sem kíváncsi rá senki hogy ezt olvasgassa. Arra sincs szükség hogy valaki nem ismeri a Tor hálózatot, mi az az eldobható email, sokan vannak akik nyitottak akár találkozókra hogy ők bajba kerüljenek mert pár semmire való hatósági ember presztízsből fel akar mutatni valamit. Próbálkoztak ilyesmivel, ahogy hallom meg is lett az eredménye hogy most már nem megy úgy nekik mint régen. Nálunk Magyaroknál halottam be is szivárognak ilyen közösségekbe és próbálják, próbálták szétverni őket, irányítani az ilyen közösségeket a hatóságok mint aktív esetlegesen fórumozó tagok. Az emberek alkalmazkodnak, mindenek megvan az ára. Magát ez a dolog ki is szűri lassan ezeket a problémákat a közösség javára. Senkihez nem fognak odamenni a profik hogy megoldják a problémáját, ez pont hogy fordítva megy. És a profik is ha oda mész hozzá nincs arra senkinek energiája hogy egy hülyét oktasson, meg akár privátban a te egyedi problémádat oldja meg úgy hogy magát a közösséget nem segíti. Itt az emberek nem összedolgoznak hanem megnézik és kiértékelik egymás munkáját szép csendben, aki tud valami értékeset hozzárakni hozzárak. Arra sincs szükség hogy privátban nyomozók keressék fel a hozzáértőket mintha kezdők lennének. És arra sem hogy privát levelezések által listák készüljenek ki, kivel tart kapcsolatot. Személyes találkozókra való kezdeményezés amin fedett nyomozók vannak. Ez a dolog úgymond leszűri magát hogy jó legyen. Ez a dolog van, volt és lesz, kiépíti magát úgy ahogy kell, a technika és a fejlődés is ezt a hobbit csak segíti. A dolgok változnak, és nem mindig egyforma ütemben népszerű. Hogy ez komoly ütemben hírtelen meginduljon felfelé egy átlag állapothoz képest oda a kedvelők egyéni nem kis munkája kell. Aki egyénileg építeni akar valamit tegye meg. Ez az egész közösség egyénekből áll. Ha te nem teszed meg, más nem fogja megvalósítani helyetted.
2023. ápr. 15. 02:54
 19/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom, őszintén engem annyira nem érdekel a biztonság.

Dobós accról, maillel vagyok, persze, de ha nagyon akarják, azt is lenyomozzák, ahogy bármi mást is..

Persze, nem posztolnék a személyes facemra arccal, névvel, meg pontos koordinátával, hogy itt és ezt csinálom, de szerintem amíg nem feltűnő, elveszik egyszerűen a sokmillió dolog közt ez az egész.

Itt, a gyakorin való topic alatt kibeszélést találom a lehető legegyszerűbben gyanút keltőnek, hiszen csak rá kell keresni és boom, de ha már ez egy privát discord szerveren megy..

Nos, szerintem senki nem foglalkozik vele.

Tagja vagyok nem egy pyros közösségnek és mindenhol van offtopic, simán beszélgetnek a "szakmai" dolgokon túl is, hiszen el lehet bújni a nicked mögé. Persze, jó az elővigyázatosság és, ha körültekintőek, akik ezzel foglalkoznak, de szerintem itthon túlságosan nagy félelem övezi ezt mondjuk a szomszédos országokban tevékenykedő sufnipyrosokhoz képest:)

2023. ápr. 15. 03:06
 20/30 anonim válasza:

17 es ha kiszámolod nagy felületű MMO anódokat kapsz ahogy ólom dioxidot is, hozzá profi titán katóddal. 4 literes sejtet simán beüzemelhetsz vele. Ez működik kisebb vastagabb platina elektródával is idő kérdése csupán mikor lesz kész. Lehet pár hét, lehet egy, de lehet pár hónap is (2-3 hónap) összeállítás függő amiket halottam. 1kg nátrium-kloridot beszorozhatsz 2,1-el hogy mennyi nátrium-perklorátot kapsz. 2,5 kg tiszta kálium-perklorátnál ott vagy alkalmanként egy 4 literes sejttel. Kálisó, konyhasó, sóssav mind olcsó személyesen beszerezhető alapanyagok. Ha érted a dolgodat a konyhasó visszaforgatható. Kálium-klorátnál ugyan így nagy tételben termelsz. Nincs rizikó a beszerzésnél, baszogatás hogy neked esetleg van, kényelmesen csinálsz magadnak. Piroshoppos rendelésekből lehet baszogatás. Magyarok a tetű hatóság az első hogy ilyesmivel bepróbálkozik hogy megfélemlítse a leendő vevőket hogy lecsap pár emberre. Régen ezt nem tudták úgy megtenni mint most. Nem tudod ki mit, meddig, hogyan tart nyilván a vevőkről. Nagyon csak ők árulják, limitált hol kapod meg. Ott van mondjuk az alumínium por, vagy a magnézium olcsóbb és sokkal diszkrétebb ha lemalmozod, szintén személyesen teljesen anonimen beszerezhető. Igaz az is hogy alumíniumot meg ezeket a fémporokat nem egy helyről lehet beszerezni, ezért nem feltétlen fontos házilag, de előnyös. A malom megcsinálja. Elnyomsz pár petkót, flashbanget gondolkozz el a legfőbb alapanyag ami szétszóródik, a kutya kiszagolja ha van valami. Ha marad eszközmaradvány még rosszabb. Ahol használod fontod eltüntetni magad után ne maradjon maradvány. Észrevesznek valamit a környéken, hoppá ezeket az alapanyagokat arra felé te vetted. Kálium perklorát, rakéta, flash, csillagok ezerrel fogy, aztán ott van az ammónium-perklorát, szintén már megcsinálhatod vele. Hogy eldugd egy rejtett helyre a felszerelésed és vegyszereid szintén én fontosnak tartom. Jobb előre gondolkodni mint utólag megijedni. Az online rendelés hátulütője hogy nem anonim. Amit személyesen megveszel, lemész érte nem tudják lenyomozni utólag. Ezekből az online shopokból minél kevesebbszer rendelni. Amíg nincs gáz addig ez túlzásnak tűnhet, de nem az.

Ami az internetet illeti profik mesélték hogy keményen gyűjti a hatóság a webről az adatokat azokról akik evvel foglalkoznak. Az inteneten keményen figyelik ezeket a dolgokat, és nagyon aktívan be van szivárogva a hatóság ezekbe a közösségekbe ezekről igen komoly sztorikról tudok. Pyro Master mesélte látta az aktákat amikor bent volt a rendőrségen, egész paksaméták vannak a pyrocenter.hu felhasználóiról. Mások is mesélték hogy akikről úgy gondolják értenek hozzá éveken keresztül a telefonját, internetforgalmát hogy figyelik. Vannak sztorik hogy szerverek felöl a hatóságnak valós idejű hozzáférése van, gond nélkül kinyerik a felhasználók email címeit, IP címét, meg hogy ezek a közösségi oldalak mennyire részletesen logolják a felhasználók tevékenységét hosszútávon. A kommenteknél tartósan rögzítésre kerül az IP címed meg hasonlók. A Pyroprojektek adminisztrátora mesélte aki szerver felől látja ezeket a dolgokat hogy kész kémprogramok ezek a közösségi oldalak. Ő mondta használjon mindenki Tor-t, meg speciális a célra létrehozott email címet, eldobható email címeket amiken Tor vagy VPN nélkül soha nem lépett be. Niknevek alapján, email cím, IP cím voltak sztorik mennyire nézik a hatóságok, hol van az illető még regisztrálva, ha nem járnak sikerrel más elérhetőségeket még ki próbálnak szedni az illetőből, ki kivel tart kapcsolatot. Elég sok sztorit halottam több evvel foglalkozó profitól akik mesélték hogy a neten mennyire komolyan veszik ezeket a dolgokat a hatóságok. Mondta aki szakértő gond nélkül minden kinyerhető valós időben az MSQl adatbázisból ami egy kis fájl. Az unióban Europol ezeket a dolgokat átadják egymásnak a hatóságok. Ha bent vagy az rendszerben a telefonodat más EU-s országban is a Magyar hatóság lehallgathatja, sőt olvasni ilyen esetekről. Volt a piromániás közösségben akit fémkereső fórumon keresett meg egy fedett nyomozó magát kezdőnek kiadva, ő meg belement személyes találkozóba. Ez az illető később rá hívta a kommandósokat, azok a földbe teperték, 3 db 22 milis esernyőből csinált puska végett, és pár deka HMTD miatt talán 3 évig is fegyházba került. Elég sok oldal van mint a Google, benne a Youtube és email szolgáltatások amik elvárják hogy telefonszám megadásával igazold magad, szűrik az IP címeket hogy mondjuk milyen országból jelentkezel be. Régen nem volt ilyen, nem akar magának senki rosszat. Decentralizáltibb video megosztókon, diszkrétebb oldalakon, evvel foglalkozó oldalakon működik még ez a közösség.

2023. ápr. 15. 04:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!