Szerintetek van rá esély, hogy egyszer újra legalizálják a petárdát Magyarországon?
Megint lehetne árulni, és használni is.
Én nagyon örülnék neki.
Nem várható a közeljövőben de kit is érdekel?
1000Ftból alap 150000ből katonai szintű robbantókészlet állítható össze.
Már a 70es években is tiltott volt és akkor is virágzott a petárdapiac amikor még a torta tüzijáték is tiltva volt.
Aki meg azt mondja hogy a zöld Pirat leviszi a kezed az értelmeten hazug ember még a Megatresk sem viszi le,ha végénél fogod.
Még a 6x durranós sem okoz semmilyen sérülést akárhol foghatod itt a bizonyíték
Utolsó: igazad van. Csak azt nem értem, hogy miért nem ismerik már fel azt a tényt, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, mert az egész EU-ban nálunk, meg Romániában van tiltva.
Az USA-ban meg pár helyen már a füvet is legalizálták, mert felismerték azt, hogy a legális piacot lehet szabályozni, míg a tiltás miatti hatalmas feketepiacot átlátni sem tudják.
Én nem mondom, hogy minden szart legalizálni kell, csak ideje lenne már észhez térni, és nagyjából az EU normákhoz igazítani a dolgokat...átmész a határon, ami nincs, és azonnal beszerezheted a petárdát (is), és sokan meg is teszik, vagy a rosszabb eset mikor megveszi a piacon, az olcsó fos gyártmányt, amiből azok a balesetek származnak, amiket minden évben beharangoznak..
Ja romániában is be van tiltva de senkit sem érdekel.
Én iss itt élek Erdélyben és csak az nem petárdázik aki nem akar.
Rendőség előtt dobálják be is bizonyítható január elsején tele van még a rendőrség környéke is petára végekkel.
Legalább a 3 grammnál kevesebb 6óanyagúakat engedélyezzék,ezeknél kizárt a hamarabb robbanás esélye.?
Igen Ezeket sürgősen kéne Mini petárda ,pirat és mega ezeket vissza kéne mihamarabb állítani .
Mondjuk azt büdös életbe nem értem meg hogya mini petárdát mi a szarért kellett betiltani az már aztán pont tényleg nagyon nevetséges meg szánalmas volt!
Hát valószínűleg igazad van..
De az a szégyen, hogy van olyan aki nem tudja hogyan kell használni ezeket a termékeket, mégis simán beszerzi, meg használja.
Mert minden hülyeséget kitalálnak, meg rémisztgetik a népet, hogy leviszi a kezed stb, ez van a köztudatban, de az árusnál szipveszterkor meg sem kérdezik (tisztelet a kivételnek), hogy figyelj haver, mindnek ismered a használatát?
Ezt nem.. sokan úgy viszil el a termékeket (és most a legális!! Magyar árusokról beszélek, nem is a külföldiről), hogy azt sem tudja mi az.. aztán csidálkozunk, mikor felborul a telep.
De az fontos, hogy külön konténerben a parkolóban kelljen árulni (véletlenül sem az üzletben, mint máshol).
Legjobb példa : ismertem egy srácot, aki a hátsó kertben dobott el 50g-os delova rana, viper 12 petárdákat. Mondtam is, hogy csoda, hogy fel nem jelentették.
Nálunk egyébként ez az állatvédelem dolog nagyon el van szállva. Kutyás vagyok, és emellett is ezt gondolom.
Ha valaki állatot tart azzal felelősség is jár. De itt mindenért a tüzijátékozó a hibás.. mert "neki van egy mániája ami zavarja a kutyát".
Múltkor mondtam egynek, hogy a nagyon félős állatoknak lehet venni nyugtatót szilveszterre. Erre nekem áll, hogy ő vegyen neki nyugtatót?! Mondom, amúgy nem a te kutyád?
Akkor miről beszélünk? Mi vigyázzunk mindenre, mert valaki képtelen a saját állataira?
Oké, nem kell egész évben lakott területen belül megengedni, értem, igaz, az már nem várható el. De szilveszterkor, meg amúgy városon kívül semmi akadálya nem lenne a dolognak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!