Szerintetek van rá esély, hogy egyszer újra legalizálják a petárdát Magyarországon?
Megint lehetne árulni, és használni is.
Én nagyon örülnék neki.
Nincs. Túl sok embert és állatot zavar. Nincs joga senkinek ilyen mértékben zavarni a másikat.
Rám gyerekeként dobtak emeleti lakásból petárdát.
Ha felnőtt fejjel gondolkodtam volna, gondoskodom, hogy az ország is megismerje, azt, aki ilyet tesz egy 6 evéssel!
Remélem soha.
Egyébként nekem úgy rémlik hogy soha nem volt korlátlanul legális.
Ott, ahol nincs tiltva, talán értelmesebbek az emberek. Csak nagyon ostoba ember élvezi a petárdát.
60 évem első 30-40 Szilveszterén megvolt mindenki nélküle. Még tűzijáték sem volt, csak vidámság.
És senki nem csodálkozott rá az év első hajnalán, hogy nini, az ujja nincsenek meg, vagy a szeme világát veszítette el.
Ehhez olyan emberek kellenének, akik az előírásoknak megfelelően is tudják használni.
Én örülök neki, hogy nem engedélyezik még Szilveszterkor sem. Mégis nagyon sokan használják, és 10-ből 9 alkalommal kisebb-nagyobb balesetek vannak belőle. Szóval nem csoda, hogy be van tiltva, és nem akarják legálissá tenni.
Ameddig az emberek 90%-ának az a szórakozás (akár részeg, akár józan), hogy a petárdát a másik emberre dobja, vagy közvetlenül mellette használja, vagy a kezében, addig szerintem nincsen miről beszélni.
A többség képtelen a tűzijátékot is előírásszerűen használni, nem hogy még a petárdát, ami ugyanolyan veszélyes, ha nem veszélyesebb is.
Amúgy aki szereti az ilyeneket, az mondja már el, hogy mire jó? Mert a tűzijátéknak legalább van látványa is, és nem mind durran olyan nagyot. De a petárda az csak hangosan durrog, semmi látvány nincsen benne, akkor mi benne az élvezetes?
Az, hogy durrogtatni lehet?
Mert az oké, hogy olcsóbb a tűzijátéknál, de nem is kapsz semmi élvezhető élményt hozzá.
Az meg, hogy hangos, azt a tűzijáték is el tudja mondani magáról, és az meg legalább szép is.
Nincs. Túl sok embert és állatot zavar. Nincs joga senkinek ilyen mértékben zavarni a másikat ?
Ennyi hülye embert komolyan mondom már mint ti ! Nehogy már szilveszterkor 1 nap egy évben zavaró legyen amikor egy tüzijáték százszór akkorát szól mint egy petárda! Mi a szarért kell enyire utálni? Minden máshól legális egész évben nincs is baj náluk. Nálunk csak lejárt régi minőségiek vannak forgalomban pont emiatt a legveszélyesebb ithon. Külföldön kanócosan létezik a dörzsfejeseket betiltották mindenütt .Nincs veszély biztonság van.Miért jó hogy be van tiltva? Cigányokat nem lehet büntetni annyit adnak el amenyit akarnak!,nincs határ szintén annyit hoznak be amennyit akarnak! Ez a tiltás egy nagy kalap szart sem ér! Hogy mire jó a petárda? Nagyon sokan használják külföldön vadak kártékony állatok eliesztésére .Ha erdőbe mész akkor sem árt magaddal vinni párat ugyan is ha öszetévetsz kobór kutya falkákkal simán kimenthet a bajból és ezen kivül szórakoztatás célja is van. Akik szerint nincs azoktól megkérdezném hogy a büdös bagónak mi értelme van vagy a mocsok alkoholnak? Szilveszteri dudáknak ,karikás ostornak amik szintén szolnak akkorát mint az állat!
Rám gyerekeként dobtak emeleti lakásból petárdát.
Ha felnőtt fejjel gondolkodtam volna, gondoskodom, hogy az ország is megismerje, azt, aki ilyet tesz egy 6 evéssel?
Barátom ismerősét régen amikor gyerek volt szilveszterkor pezsgős üveggel dobták fejbe az emeletről ! Hát akkor tiltsuk be az összes pesgős üveget is nem? Biztos hogy az eszközt kell betiltani és nem a barom állatját aki neked dobta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!