Ti fogtok petárdázni, tűzijátékozni szilveszterkor, esetleg már az előtt valamikor?
#6 hogy jön a kérdéshez a cigaretta?
#10 kérlek ne sértegesd a fogyatékosokat.
Néhány éve volt egy műtétem, január legelején. Az osztály dugig volt olyanokkal, akik szilveszter éjjel "jól szórakoztak", meg olyanokkal is, akik épp csak arra jártak, ahol mások "szórakoztak". (egy 6 éves kislánynak 3 ujját kellett amputálni, biztos élvezte a dolgot)
Én nem azt mondtam, hogy 100%, hogy leviszi, nem kell kiforgatni a szavaimat.
Elég egy kicsit későn eldobni, vagy mondjuk egy hibásba belefutni. Van ilyen is.
10-es! A pénz nem durrog felgyújtva.
Erre írom, de válasz is a kérdésre:
Környékemen emberek több tízezer forintot költenek tűzijátékfélékre.
Nem vagyok kárörvendő, de amikor ezek besülnek, azon jót röhögök. Tavaly is a közvetlen szomszédomnak 30 ezer forintjába került a puk-puk-puk. Összesen egyetlen rakéta ment fel és működött rendesen. Az összes többi nem.
Egyik Szilveszteren meg akkora köd volt, hogy semmit nem lehetett látni.
Életem első harminc éve eltelt úgy, hogy mindösszesen az augusztus 20-i, pesti tűzijáték volt. Az is jobbára fekete-fehér tévéműsorban. Szilveszterkor nem volt divat a tüzeskedés. Néhány karácsonyfa ugyan leégett, meg néhány Color Star tévé felrobbant, de sem petárda, sem tűzijáték nem volt.
Azért egyébként nem volt örömtelen az életünk, s mondhatni egészében emberszerűek voltunk mi is.
Végigolvastad?:)
Ott azt a baloldali végét simán foghatod, ha kezedben is pukkan az égvilágon semmi bajod nem lesz.
Ha el akarod játszani a klasszikus levisz valamit érvet, akkor marokra kell szorítani, vagy legalább a közepénél pár ujjal... aki meg ezt teszi az a saját gondja, és 99,9%-ban ebből vannak a balesetek, meg mikor egymás zsebébe stb tűzdelik a második pezsgő után.
Városunkban van egy tó és azon egy sziget. Tavaly a tűzijátékot onnan lőtték fel. Valami gikszer volt, mert a felénél elkezdett az egész füstölni és lángot is láttunk...nem éreztem éppen biztonságban magam, de ahogy láttam mások se.
Több ezer ember nézte a tűzijátékot. Ha valami történik ott, mennyien megsérülhetnek. Elég csak ha elindul a tömeg és összetapossák egymást.
Peresze...leviszi a kezed. Ez már régi szöveg...
Ha normálisan használod kicsi az esélye, hogy bajod lesz. Pont ez az, hogy aki csak egy kicsit is ért hozzá az ezt tudja. Aki meg nem, az csak értelmetlenül okoskodik.
A petárda végén a fojtásnál kell fogni ami nem robban fel. Másrészt meg ek kell dobni hamar.
A tüzijátékot meg jól kell rögzíteni, és tertani tőle egy értelmes távolságot.
Hogy hogy jön ide a cigi? Azért mert ez pont csak annyira pénzkidobás mint a cigi. Egy erősebb dohányos napi 1 dobozzal szív, vagy meg sincs annyiból. Az napi 1000ft, egy évben közel 400000. Azzal semmi baj, de kérdezem ék ki a f... Költ annyit tüzijátékra? Ez pénzkidobás az meg nem? Persze..
Én is ezt próbáltam elmagyarázni, de úgyis lesznek mindig akiknek lehetetlen bármit elmagyarázni mert csak fújják, hogy márpedig egy petárda nemhogy a kezedet de egy fél embert szétkap... pár éve szilveszter után volt egy kérdés, hogy lehullott rakétadarabokat talált a kertjében, és hogy hívjon-e emiatt szakembereket.... na kb. 10 ember kellett mire nagy nehezen rá lehetett venni, hogy locsolja le azt lapáttal paterolja el.... de azért komoly, egy több órát a hóban töltő szeméttől tartott így, akkor biztos sok fogalma volt a működéséről.
Nos ha nem is ennyire drasztikus mind, de kb ilyesmi lehet aki váltig állítja, hogy márpedig az viszi a kezedet. :D
Igen, hajtogatom, minthogy azt is, hogy megmondtam, nem kell kiforgatni a szavaimat.
Balesetveszélyes mert:
1. gondolom részeg emberek nagyon szoktak arra figyelni, hogy ne fogja marokra. Tavaly szilveszterkor 21 petárdabaleset volt. (ha jól emlékszem)
2013-ban egy eltévedt rakéta repült egy ember arcába.
Míg akárki használhat petárdát, tűzijátékot (mert ugye nem kell semmi képesítés hozzá, de még józannak se kell lenni, mindaddig azt fogom mondani, hogy balesetveszélyesnek tartom)
2. Mindezzel addig nem lenne baj, míg másokat nem veszélyeztetnek vele. Voltam már úgy, hogy kutyasétáltatás közben mellettünk durrant el egy petárda...valaki odadobta...
Ez is milyen biztonságos már nem? A kutyám azóta is fél a hangos zajoktól, jó hogy nem lett nagyobb baja.
De tessék, bizonygassátok csak felőlem nyugodtan, hogy milyen buli ilyen sz..rokat dobálni és örülni, mint egy hülyegyerek, csak azért mert durrant egyet. Engem nem fogtok meggyőzni, én viszont titeket nem meggyőzni akartalak, hanem elmondtam a véleményemet. MERT AZ VOLT A KÉRDÉS.
De tudjátok mit fingok egy nagyot, aztán tapsoljatok, meg örüljetek. Hangja annak is van.
Legalább örülök annak, hogy már ennyi is boldoggá tesz titeket :D
Ja és nem dohányzom, szóval a ti logikátok szerint akkor tarthatom pénzkidobásnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!