Mi a véleményetek a petárdákról?
11/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lakótelepi, sőt idiótának sem érzem magam, mégis szeretem a tüzijátékokat.....nem is értem vajon hogyan.......
Mégis mi a jó a petárdában? Durran és kész. Ebben mi az izgalmas?
Igaza van annak, aki azt mondja lakótelepi proliszórakozás. Igen, a tűzijáték drágább, de akkor inkább ha valaki ilyen szórakozásra vágyik, az spóroljon, adják össze többen a pénzt, de vegyenek inkább rendes tűzijátékot.
Én is csak röhögni szoktam azokon, akiknek leviszi a fél kezét.
2015. márc. 7. 18:26
13/28 A kérdező kommentje:
Én is röhögök...csak egy a baj, méghozzá, hogy szilveszterkor a legtöbb baleset az abból adódik, hogy részegen tüzijátékoznak....és akkor mindegy hogy petárda vagy sem akkor már veszélyes. Egyébként én is komolyabb tüzijátékokat szoktam venni (nem konténerből mert az horror ár) de nem szólom le azokat sem akik nem is vesznak csak petárdát...a mostaniak már nem a sima vén dörzsgyujtásos "hangrudacska" ezt azért be kell látni
Azon kívül hogy pukkan egy nagyot mit tud?
2015. márc. 7. 20:53
15/28 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy tud azon kívül valamit :) csak kíváncsi voltam hogy ki szereti meg ki nem, és aki nem az miért nem. Azt még mindig nem értem, hogy miért pont lakótelepi prolimóka de ez van. Neked nem tetszik. Ennyi. Én sem használom őket, de én a bűntetés miatt, egyébként szórakoztatónak tartom, azt hogy miért nem tudom elmagyarázni, ugyanúgy mint ahogy annak aki minden tüzijátékot utál sem tudom elmagyarázni, hogy mit kell benne szeretni. Kinek milyen ízlése van és ennyi.
16/28 A kérdező kommentje:
De egyébként az van olyan amelyik tud valamilyen kisebb színes fényeffektet. Arra értettem, hogy nem a régi "hangrudacska",,,meg mert kevésbé veszélyes, vagyis megbízhatóbb a késleltetése mint a dörzsgyújtás. Meg van fütyülőelegyes petárda is, mondjuk az is csak hanghatás.
Idén római gyertya robbant fől két győri fiatal kezében és amputálni kelett a kezeket .Most okoskodjál Idén Nem volt petárda Baleset de tüzijáték baleset az volt ;) ráldásul római gyertya ! [link]
továbbá figyelmedbe ajanlanám a 80 As 90 es éveket amikor csak petárda volt mindenfelé És ne gyere a panelproli szarságoddal amikor Ürömön ahól gazdag családi házak vannak is volt egy csomó petárda csonk az utcákon pedig uj gazdagék nem ? És hát azok a tüzijáték na most okoskodjál ;)
2015. márc. 7. 21:10
18/28 A kérdező kommentje:
Mivan? XD na ebből annyit értettem hogy semmit :) de ha elmagyarázod h a római gyertyát mi a francnak kell kézből indítani akkor ok :D
Természetesen nem neked szólt a válasz hanem annak az illetőnek aki nem ért hozzá és azt hiszi hogy csak panelprolik használják a petárdákat :) Annak az illetőnek tanácsolnám tessék már eljönni szilveszter után csillaghegyre vagy budakalász kertvárosi részeire ahól rengeteg volt idén is :) belőle a kertvárósi részeken
ugy ahogy mondod nem kell kézbefogni a római gyertyát :)
2015. márc. 7. 21:26
20/28 A kérdező kommentje:
vyrob egyébként az a gát, hogy az árusok is azt mondják, szoktam hallani, hogy "nyugodtan indíthatjátok kézből"...hát néha kiderül, hogy mégsem. És azért nem egy nem kettő olyan ember van aki konténerből lát először tüzijátékot és kéri, hogy magyarázzák el hogyan kell egyáltalán használni, és ha ott sem magyarázzák el rendesen akkor mitől várjuk, hogy normálisan használják? :)
További kérdések: