Mi a véleményetek a petárdákról?
Nem látom értelmét az egésznek. Még talán 15 évesen menőnek éreztem magam és vettem de azóta rájöttem a tűzijáték jobb és értelmesebb. És látványosabb.
2015. márc. 6. 23:47
Nos a petárda mai napig az egyik legnépszerübb pyrotechnikai termék igen ismert. Igen valóban csak hangot ad ki de nem mindegyik . Mostaniaknak van fényefektje is pl zöld fényen világit és utána durran de ez már nagyobb kaliber la bombának hivják ezeket .Kijelenthetem a tapasztalatok után haverom békásmegyeren lakik semmilyen viszatartó ereje nincs a tiltásnak büntetés ? haha rendőr kapitánysáég elött békáson üres 100 darabos petárdás doboz szilveszter után és mindenfelé voltak ezek a cigaretta rudak szétszorva . Szó szerint csak az nem petárdázott aki nem akart. Szilveszterkor el lehet lőni akár 500 darabot is ez nem vicc megis mondták egyszer telefonba a betelefonálónak a rendőrök hogy ilyen pitiáner szarságokkal nem foglalkoznak pláne szilveszterkor amikor késelések rablás verekedések és részeg drogos emberek fetrengenek az utcákon még kergessék és büntessék a petárdázást ? ugyan már :) :D Jó lenne ha legalizálnák véleményem szerint az euban minden petárda kanocos már .Természetesen nálunk a régi lejárt vackok idén is forgalomban voltak találtunk 2002 es évjáratu petárdás dobozt szilveszter után idén is ez nagyon veszélyes .Valjuk be 2002 12 évvel ezelött volt :( Mondhatom veszélyes nálunk a petárdázás pont a régi dörzsfejes vackok vannak még mindig ami veszélyes legalizálni kell és kanocossá tenni mint az eu többi országában !!!
javaslom ezt olvasd el :) [link]
2015. márc. 7. 01:02
Hulyesegnek tartom. A tuzijateknak legalabb van ertelme, a petardanak semmi. En szemely szerint egy percig se sajnalom azokat akinek odalesz par ujjacskajuk, sot az ilyneket nem TB alapon hanem sajat koltsegre kellene ellatni. Amikor elhagyja a korhazat akkor a kezebe kene nyomni a szamlat.
2015. márc. 7. 02:58
4/28 A kérdező kommentje:
Na ja,,, aki tud meg, csak ne magyarországon kelljen megvenni szilveszterre a dolgokat. Hát na... teljesen igazad van egyébként, mert a bűntetés is egy olyan dolog, hogy a legtöbb rendőrt sem érdekli. De egyszer nekem egyik haveromat feljelentette valami paraszt és lefoglalták az összes petárdáját (kb 10e Ft) meg megbűntették meg 50e-re. Lehet idén lesz...nem tudom. Attól függ, hogy hol szilveszterezek, mert van amikor külterületen vagyunk egy tanyán, na ott tényleg nem nézi a kutya sem. Ha veszem én tuti Szlovákiába, és csak kanócosat (a dörzsfejesben sose bíztam meg teljesen, mék akkor sem ha új volt) szóval az a veszély nem fenyeget, h 2002-es petárdát veszek. De azért köszi a figyelmeztetést,,,és a linket is :D
A primitív emberek szórakozása.
2015. márc. 7. 09:11
Tesóm szokta venni,abból néha adnak egy párat.De mi határ mellett lakunk,így mindig oda járunk át venni,meg ált. ott használjuk is.
2015. márc. 7. 11:01
7/28 A kérdező kommentje:
hát az tény,hogy a tüzijáték látványosabb, csak abból amelyik értelmes vannak olyan horror árak a nevesebb tüzijátékokra, hogy egyszerüen nem lehet belőle annyit venni, hogy sokáig kitartson. Persze többet ér mint egy petárda, csak abból is rendeset kell venni ahhoz, hogy érjen valamit,,,,,pl ott vannak azok az apró kis semmik, amik pont annyit érnek mint egy petárda,,,pl sikoly....annak is csak a neve más.....am egy petárda szintjén sincs az egész.
Nem feltétlenül primitiv :) ettöl függetlenül természetesen nem ajálom
2015. márc. 7. 14:09
9/28 A kérdező kommentje:
Szerintem sem primitív,,,egyébként mindenkinek meglehet róla a saját véleménye. Szerintem nem veszélyes+elég szórakoztató tud lenni. Ami miatt nem használom az az, hogy a haveromat megbűntették...nekem nem hiányzik
Prolimóka. Direkt a lakótelepi idiótáknak lett kitalálva. Zabálni nincs mit, a számlák nincsenek kifizetve, de apa kezében ott a sör, a hülye gyerekéében meg a petárda. Mindig jókat röhögök, mikor elsején jönnek a félkezűekről a hírek, megérdemlik.
2015. márc. 7. 15:41
További kérdések: