Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Itt az ideje egy s mindenkorra...

Itt az ideje egy s mindenkorra, betiltaná az emberek nagy része a tűzijátékot?

Figyelt kérdés

2023. okt. 25. 18:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%
Nem szabad kérni senki véleményét, engedélyét vagy engedni bármiből vedd meg amit akarsz különben ha máson múlik semmit se lehet. Ez nem szavazás kérdése ha támogatjátok vegyétek meg és használjátok evvel támogatjátok a piacot. Ha tömegesen van csinálva nem tudják csak úgy betiltani sem, illetve ha tiltva is van egy nagy tömeggel szemben minél többen vagyunk annál engedékenyebb a hatóság. Kijelölt hely meg a fene tudja semmi ilyesmibe nem szabad bele menni. Van rá igény és kereslet nem tetszik, nem tetszik amíg megoldható a feje tetejére is állhat akinek nem jó. Az engedékenység a hatalom szemében gyengeség. A régi magyar példa és jelenlegi külföldi példák is mutatják ahol igény van, használják ezerrel lehet mindent és nincs különösebben túlszabályozva. Nem is tudják mert a használók nem fognak alkalmazkodni politikusokhoz, ez fordítva van. Németbe méteres közelségbe nyomnak a tömegbe ilyesmit a városban. Ahol a szórakozása mellett kiáll a nép ami nekik kell megveszik és nem kérdezik kinek tetszik, kinek nem azokba az országokba mindent lehet és ez bizonyított tény.
2023. okt. 31. 00:57
 22/26 anonim ***** válasza:
2023. okt. 31. 17:47
 23/26 anonim ***** válasza:
76%

Hivatalból várható mivel Szlovákiában amit ottani Magyar politikusok robbantottak elég szar törvényeket hoztak petárda terén ami eddig évtizedekig ott nem volt gond 2024 ben már nem kapni onnan petárdát a jelenlegi állás szerint hogy itt is még szarabbak lesznek a törvények politikai farokméregetés végett. Mondván hogy itt Magyarországon milyen marha jól működnek a pirotechnikai törvények. Hogy eltünik nekünk is egy jelentős beszerzési forrás kizártnak tartom hogy ezen ne kapjanak az ezt ellenzők, kísérlet már volt rá BGy Fideszes képviselő kezdeményezésére csak az visszadobták mivel elég vérlázító dolgokat akartak megvalósítani a törvényjavaslatban. Észak Magyarországot eláttó egy jelentős forrás kihullik, ami a hazai petárdázókra is nagy hatással lesz.

F1-F2 P1 kategória ami nálunk most évközbe legális és a kutyát sem zavarja várható jóslatom szerint hogy szilveszter közeledtével lesz csak árulható, vagy ehhez hasonló szigorítás. Illetve hogy igyekeznek kivonni majd minden normális tűzijátékot, és csak a nagyon drága gagyi vackokat akarják hagyni. Persze attól függően hogy a szlovákokkal ezt mennyire tudják megetetni mert nem kevés ellenzője van az ottani szigorításnak.

2023. okt. 31. 18:14
 24/26 anonim ***** válasza:
82%

Október vége november érdemes ilyenkor venni külföldről mert gyorsan elvisznek minden jót már decenber közepére. Ki kell próbálni egzotikusabb dolgokat is mint az F4 vagy a házi petárda gyártás. Vannak cseh, lengyel webshopok amik árulnak vegyszereket eszközöket hozzá. Ha valaki készíteni akar szintén október novemberben érdemes. Magánterületen F1, F2, kategória egész évben legális. Vulkánok meg kisebb dolgokért ami nem száll át a szomszédba senki sem fog cseszegetni, és teljesen legális. Pár telepet is el lehet engedni ebben a kategóriában. Viszont hogyha házi gyártásba kezd valaki akkor otthon meg a környéteken ne csináljatok ilyesmit mert hatóság csinálja hogy körbe kérdezi ha tudják esetleg hogy ti vagytok a szomszédokat, meg hogy jelezzék ha látnak ilyet.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1199..

Petárda terén szilveszerkor pár háztömbel arréb elviszitek éppen annyit amit elhasználtok, dobtok aztán mentek tovább és mindig másfele.

2023. nov. 2. 08:27
 25/26 anonim ***** válasza:
87%

Mefigyeltem amúgy ha kormányt érintő vagy érdekeket érintő komolyabb kérdés a szavazást menyire manipulálják meg a válasz hasznosság, illetve az egybites kommentek megjelenése. Közvélemény manipulálása, érdek politikai műbalhék a mi adóinkból. Amikor meghallom hogy ilyenből balhét csinálnak főleg a hatóság hogy pirotechnika, és hogy évente egy két gyereket baszogattak majd a média ebből szenzációt csinál a pumpa felmegy bennem. A cigóknak szabad utat adnak ha lopnak politikai támogatásra. Mérföldekkel komolyabb ügyekben aminél egybehangzó elvárás lenne hogy lépjenek szinte már természetesen elengedik. Az egészszégügy romokban, az oktatás romokban ezekre fizetjük az adónkat mint a katonatiszt és nem erre költik. A hatóság főként védje az elit hatalom presztisbeli érdekeit, emberek pénzbehajtása, látványos felesleges pózerkodás a médiában. A pirotechnika az egy olyan dolog ahol a fiatalok számára a hatalom az iskola mellett jól kihangsúlyozza mind ezen tulajdonságait.

Kitérve erre a kérdésre amikor augusztus 20. ának is tünt és indult kétszer annyi volt az igen majd szép lassan ez változott. Más szavazásoknál ahol már jobban érint kényesebb dolgokat egyik pillanatról a másikra minden megvan téve hogy ne legyen valós eredmény. Láttam olyat hogy itt egy másodperc alatt megváltoznak hírtelen az eredmények.

2023. nov. 2. 09:42
 26/26 anonim ***** válasza:
85%

Én már alapból a "betiltás" mint szót is rühellem.

Nyilván nem azt mondom, hogy legyen minden megengedett. Mert azért embert ölni ne lehessen meg lopni se lehessen meg 100al se lehessen száguldozni a városban...

Viszont egyébként azzal, hogy betiltanak olyan dolgokat, hogy tűzijáték, marihuána, egyéb élvezeti szerek...vagy legyen csak szó akár a melegházasságról én úgy érzem, hogy nem vagyok ebben az országban szabad ember.

És nem azért érzem ezt mert vágyom ezekre mert én nem szoktam se tűzijátékozni, se drogozni és hetero vagyok.... Na de ha mondjuk én egyszer úgy érezném, hogy el akarnék szívni egy jó kis kubait akkor én ezt nem tehetném meg és ezért nem érzem magam ebben az országban szabadnak.

Szóval én ezt a szót, hogy betiltani ki nem állhatom és felidegesítem magam. Igazságtalannak érzem még úgy is, hogy egyébként nem érint.

2023. nov. 8. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!