Itt az ideje egy s mindenkorra, betiltaná az emberek nagy
része a tűzijátékot?
10: sokat tettek a környezetszennyezés ellen az utóbbi években, tűzijáték terén.Sokkal vegytisztább, műanyagtartalma is minimális.Évről évre csökken a kibocsátott szállópor és kén dioxid
2023. okt. 26. 13:50
Minél nagyobb költségekkel jár valami, annál többet tudnak lenyúlni belőle, ráadásul cirkuszt is adnak a proli csürhének, akik örülnek ennek. Szerinted be lesz tiltva valaha egy ilyen prolimulattató aranybánya?
2023. okt. 27. 09:17
13/26 anonim válasza:
Én gyerekkoromban magamnak csináltam tűzijátékot. Nem volt olyan látványos, mert egyszerűen csak puskaport kevertem és azt próbáltam színezni mindenféle anyag hozzáadásával, de a sikerélmény az nagy volt :)
2023. okt. 27. 09:27
14/26 A kérdező kommentje:
12:nem aug 20 hanem szilveszter
Amin orbán báttya nem tud megadóztatni
Attól, hogy törvényileg betiltják még nem fog megszűnni. Csak a fekete kereskedelmet pörgetné fel egy ilyen intézkedés, ami enélkül is igen jelentős (sokan feketén szerzik be a pirotechnikai cuccokat manapság is)
2023. okt. 28. 09:35
15: pontosan, a petárda is ugyanez.
2023. okt. 28. 09:51
17/26 anonim válasza:
Drága és környezetszennyező. De cirkuszt és kenyeret a népnek!
Talán a jövőben teljesen átvesik a drónok.
2023. okt. 28. 22:27
18/26 A kérdező kommentje:
A kérdés szilveszterre vonatkozik nem pedig aug20ra
Gondoljuk végid: A több milliárdos állami/ állampolgári adóból nagy csinnadrattával megtartott tüzijátékot ha nem is tiltanám be, de erősen korlátoznam a költségvetését. Főleg mikor recesszió van, és volna máshol is helye annak a pénznek.
Ha magánszemély a saját költségére akkora tüzijátékot szervez, amekkorát akar.
Feltételek: A tüzijáték esetében a fellövés közelébem (mondjuk rá 3km sugarú körben) minden polgárt a saját költségén értesítenie kell legalább 2 héttel a tüzijáték előtt, hogy kutyát-macskát lovat-krokodilt meg egyéb háziállatot biztonságos helyre tudjon vinni a tüzijáték alatt.
Kb ennyi.
2023. okt. 29. 07:41
Én úgy engedném, hogy csak arra kijelölt helyeken lehessen. Sajnos nem az értelmiség krémje a legnagyobb tűzijáték durrogtató. Legyenek kijelölt helyek, külön családi, ahol gyerekek is nézhetnék felnőtt kísérettel, és felnőtt helyek. Minden helyen lenne egy-két biztonsági ember, hogy ne legyenek túl sokan és biztonságosak legyenek a körülmények. Az nagyon nem tetszik, hogy bárki komolyabb rakétákat meg tűzijátékot eregethet az utcán vagy a hátsókertjéből. Sajnos sdokszor teljesen ártatlan emberek erkélyét, lakását gyújtják fel.
2023. okt. 30. 15:06
Kapcsolódó kérdések: