Mennyivel másabb a 2021-es Szilveszter mint az 1961-es Szilveszter?
Akkor még nem volt petárdázás. Éjfél után szerpentint dobáltak az embere, és dudáltak. Mentek sokan az ismerősöknek új évet köszönteni.
Éjfélig a vendéglőkben, szórakozó helyeken kabaré műsor, vagy színházi előadás volt. A neves színészek hakniztak. Mentek egyik városból a másikba. Csak egy, fekete-fehér TV adás volt. Ott is kabaréműsor ment, éjfélkor Kádár beszélt a Himnusz után, majd magyar nóták következtek hajnalig.
Nem emlékszem Kádár-beszédre.
Sokkal csendesebb volt.
A forradalmon még nem vol túl az ország. Ekkor már suttogtak a kivégzésekről. Szűk családi körben sem beszéltek akármiről az emberek.
57-es születésű vagyok, saját élményeimről így igazán nem tudok írni.
Szerintem a rádiókabaré később indult. Szilveszterkor 4 órás műsort adtak. És szellenes volt, vicces volt. Nem olyan ordenáré, mint a maiak.
Hétfőn és pénteken nem volt tv-adás.
A többi napon is csak este, rövid ideig.
Lehet, majd megkeresem a műsirújságban, mi volt akkor a tv-ben, rádióban.
Haknizás is később kezdődhetetett.
Takán némely étteremben volt szilveszteri vacsora.
Nem volt különösebben hekes nap még akkor.
Korrigálom magam.
1955-ös szilveszteri rádiókabarét találtam. A fele zene volt ugyan, rendszerkritika nyomokvan sem volt benne. Még tréfásan, vagy bujtatva sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!