Mi értelme van az újévi himnusz hallgatásnak?
Újév éjfélkor Magyarországon valamiért hagyomány a Himnusz hallgatás.
Ennek mi értelme? Minek egy örömteli buliba egy siralom éneket belerettyinteni?
Azt megértem, hogy Március 15-én vagy Október 23-án esetleg október 6-án levetítik de egy boldog ünnepbe minek? Hogy fér ez bele?
Éjfélkor nem a pezsgőnek, tűzijátéknak kellene durrannia?
Már mikor kicsi voltam is utáltam mert éjfélkor rohantam volna ki nézni a tűzijátékot de anyámék himnusz előtt sose engedtek ki én meg ott toporzékoltam :DD
Én cigány himnuszt szeretem hallgatni az év minden napján
Ampulka
#6 Pedig szeretem a hazámat, szeretek itt élni de nekem ez a magyar Himnusz valahogy nem fekszik.
Nagyon drámai hangulatot kelt számomra ez a mű és a drámai műfaj tőlem sajnos vagy nem sajnos messze áll. Egy Március 15-ei vagy Október 23-ai megemlékezésen teljes mértékben helytálló de véleményem szerint egy Újévi programban nincs helye. A szilveszter/Újév számomra a boldogságról, ünneplésről és a múlt feledéséről szól viszont a Himnusz kifejezetten olyan hatást vált ki amely előidézi a múltat és azok dramatikus élményeit.
Na én ezért nem szeretem és ezért nem tartom helytállónak ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!