Zsidóként illik vigyázzban állnom a magyar himnusz alatt?
Figyelt kérdés
Sziasztok, 15 éves vagyok és szüleim révén izraeli származású is, 8 éve élünk itt Magyarországon, anyukám felmenői magyar zsidók voltak. Kérdésem az lenne, hogy illik a magyar himnusz alatt vigyázzban állnom?2016. aug. 22. 17:03
2/29 A kérdező kommentje:
Ők nem adtak egyértelmű választ erre a kérdésre mikor burkoltan célozgattam rá nekik. Igazság szerint félek is megkérdezni tőlük, mert nagyon vallásosak, tartják a Sábeszt.
2016. aug. 22. 17:09
3/29 anonim válasza:
Mindekinek illik a Himnusz alatt vigyázzban állni,akármilyen vallású vagy nemzetiségű! Nem csak Magyarországon, de minden más országban is.
4/29 anonim válasza:
Mi bajod eshet, ha egyenesen, fegyelmezetten állsz egy himnusz alatt? Ha ezért a szüleid szólnának, akkor kretének. Én ha egy sport eseményen vagyok vagy valahol felcsendül egy külföldi himnusz akkor is illedelmesen végig birom állni azt az 1 percet...
5/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szüleim valószínűleg nem tartják magukat magyarnak, azért ők nem is tartják a nemzeti ünnepeket csak most 20-án mentünk erre arra és akkor láttam a nagy tömegeket az utcákon és ezért a kérdés.
2016. aug. 22. 17:19
6/29 anonim válasza:
Ettől függetlenül, ha izraeli állampolgárok nekik is illik - ha nem is hangosan végigénekelni szívre tett kézzel - a himnusz alatt egyenesen állni, és kibírni azt az 1 percet szótlanul.
7/29 anonim válasza:
Szerintem semmi különösebb baj nincs avval, ha valaki kisiskolás szinten marad agyilag, például szemellenzős módon él: másokon uralkodik (akár indirekt módon).
Mindenki maga dönti el, mit tesz, bár egy kisiskolás még nem felelősségteljes, pl az 50-60 éves kisiskolások se képesek felelősségteljesen dönteni.
Ellenben az 50-60, vagy akárhány éves nagykorúak viszont képesek felelősségteljesen dönteni. 60 éves és 60 éves nem feltétlen ugyanaz. Bár lehetnének hasonló hozzáállásúak, értékrendszerűek, ha akarnának. Ez nem genetika kérdése.
8/29 anonim válasza:
Magyarkent illik vigyazba allni ,az orosz,nemet,zsido,francia himnusz alatt.?
Lattad az olimpiat.
9/29 anonim válasza:
Nem "vigyázzba" kell állni, ha himnusz szól, hanem simán állni. Felállással tiszteli meg az ember a másik nemzetet, amelynek a himnuszát játsszák.
10/29 anonim válasza:
Ha Magyarországon élsz, akkor magyar vagy! Illik néma felállással köszöntened a magyar himnuszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!