Pünkösdkor ki mit csinál otthon miért van punnyadás mindenhol?
Mert pünkösdöt a nagyon vallásosokon kívül a kutya nem ünnepli, az átlagember azt sem tudja, hogy mi az. Szerintem azért lett munkaszüneti nap, mert időben jó helyen van, tavasz végén - nyár elején és a kormánynak komoly érdekeltségei vannak a turisztikai szektorban. Tehát érdemes háromnapos hétvégét gyártani belőle, mert az emberek elmennek kirándulni, jó esetleg szállodába wellnesezni.
Dec. 24-ből nem lett munkaszüneti nap, pedig a magyaroknál karácsonykor a szent este a legnagyobb ünnep, csak ugye ilyenkor mindenki inkább haza menne, nem pedig Mészáros (Orbán) welness hoteleibe SZÉP-kártyával...
Szombat- vasárnap kirándultunk, hétfőn takarítottam, főztem.
Fb-re talán 2-szer léptem be a 3 nap alatt, mert jobb dolgom volt annál mint hogy azt lessem, mikor vannak online az ismerőseim :))
De mi van azokkal, akik éppen amiatt nem töltöttek fel semmit, mert volt jobb dolguk is? Például ünnepeltek a családdal, rokonokat látogattak, kimentek a kertbe stb.
Én is csak egy ünnepi köszöntőt tettem ki.
Áldott, békés, boldog pünkösdi ünnepeket mindenkinek, remélem jól telt a hétvége, már csak keveset kell kihúzni, és jön a jól megérdemelt nyár! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!