Eltörölnétek a nőnapot?
Senkit ne ünnepeljenek azért, mert valamilyennek született. Ugyanilyen alapon lehetne tartani pl. a nagyfülűek napját is vagy a 180 centinél magasabbak napját is.
Az anyák napját más, aki szült legalább egy gyereket, az ezzel már csinált valamit, amit lehet ünnepelni.
Azt is hallottam régen, hogy a nőnapot azért találták ki, hogy a nők régebbi korokbeli hátrányos megkülönböztetését ellensúlyozzák. Szerintem ez nem ok a nőnapra. Azért, mert pár száz éve X nőnemű embert hátrányosan diszkriminálták a neme miatt, most Y nőnemű embert nem kell, nem is lehet ünnepelni. Ez nem kárpótolja X-et.
"El. Minden olyan ünnepet eltörölnék, amely különbséget tesz egyes embercsoportok között, azaz diszkriminatív."
Akkor nem sok maradna. Még a Föld Napja is kizárja a többi égitestet és az esetlegesen ott élő organizmusokat.:-) Az ünnep egyébként nem arról szól, hogy zárjunk ki valakiket, hanem arról, hogy azon a napon kicsit több figyelem forduljon az ünnepeltre - legyen az személy, vagy bármi más.
Sosem értem meg, miért baj ez?
Megkülönböztet, rendben van, de nem kötelező.
Xy nem köszöntött fel nőnapon, nem mentem oda, hogy már pedig ez nekem jár. Figyelmesség, tök jó érzés, mikor valakitől kapsz egy kis csokit, virágot. Nem is azért mert nekem annyira szükségem van a csokira, eszmei értéke van. Tudod, hogy gondolt rád és ez jó.
Az anyák napja. Igen, csináltak valamit, ettől független nem minden anya jó anya, mégis ünnepelni kell?
Hol az apák napja?
A Bálint nappal sem értem, mi bajuk van az embereknek. Nincs barátom, nem kaptam semmit. Mégis elvagyok, egy sima nap. Gondolom irigykednek, hogy más virágot kap, ékszert, bármit.
Le kell szrni, minek idegeskedni ezen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!