Eltörölnétek a nőnapot?
Senkit ne ünnepeljenek azért, mert valamilyennek született. Ugyanilyen alapon lehetne tartani pl. a nagyfülűek napját is vagy a 180 centinél magasabbak napját is.
Az anyák napját más, aki szült legalább egy gyereket, az ezzel már csinált valamit, amit lehet ünnepelni.
Azt is hallottam régen, hogy a nőnapot azért találták ki, hogy a nők régebbi korokbeli hátrányos megkülönböztetését ellensúlyozzák. Szerintem ez nem ok a nőnapra. Azért, mert pár száz éve X nőnemű embert hátrányosan diszkriminálták a neme miatt, most Y nőnemű embert nem kell, nem is lehet ünnepelni. Ez nem kárpótolja X-et.
Lemaradtál valamiről!
Keresd meg a neten a Nőnap eredetét, hátha megérted.
.
Mellesleg azért töröltetnéd el, hogy ezen a napon virág helyett kaphassák a megszokott verést, vagy ahátuk mögötti léjnőnek titulálást?
.
Névnapod, születésnapod megünnepled?
Feltételezem tudod, hogy egyikhez sincs közöd, mert nem te választottad neved és nem te gondoskodtál magadról, hogy felnőj (talán, majd valamikor...).
Idézek a wikiből:
„A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt: 1857-ben New Yorkban negyvenezer textil- és konfekcióipari munkásnő lépett sztrájkba a béregyenlőségért és a munkaidő csökkentésért. Manapság a különféle civil szervezetek ezen a napon világszerte, a nők elleni erőszak, a nőket érő családon belüli erőszak, a munkahelyi szexuális zaklatás, a prostitúció és az egyéb, a nők ellen elkövetett erőszak formái elleni tiltakozásuknak is hangot adnak.”
Szerinted ez már a múlt? Szerintem nem. És nem több száz éves. Senki nem írta elő kötelezően. Ha nem akarod, nem kell számon tartanod. Másoknak azért enged meg! Az a baj, hogy sok férfitársam csak egy napig veszi emberszámba a nőt, egy csoffadt virág megvásárlása erejéig. A többi napon meg, pofa be, én parancsolok.
Nem törölném el. Viszont örülnék, ha nem adnának virágot és csokit és nem panaszkodnának, hogy ez milyen diszkriminatív. Nem engem ünnepelnek nőnapon, hanem azokat a nőket, akik hozzátettek a világ fejlődéséhez annak ellenére, hogy minden körülmény akadályozta őket.
Fák napján se ölelgetünk fákat és a költészet napján se kapnak csokit a költő ismerőseink.
Senkinek nem kedveskedem nőnap alkalmából.
Ha nő lennék, nem is fogadnék el semmit nőnapi ajándékként.
Isten a tudója, mit tennél és mit nem, ha nő lennél! - tehát nem hivatkozási alap.
Azt csinálsz, amit akarsz, csak egyet ne: ne hidd magad többnek, ha kihúzod magadat a többségi szokás alól!
Te vagy az én emberem! :D Igen, el! Nem ünneplem a név-és születésnapomat sem. :)
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!