Kezdőoldal » Ünnepek » Nőnap » Csak engem zavar, hogy a...

Csak engem zavar, hogy a nőnapot második valentin napként kezelik?

Figyelt kérdés

Nem vagyok véres szájú feminista és nem szoktam veszekedni ilyen témában, de ez az egy dolog nekem nagyon rosszul esik. A nő nap a történelmileg jelentős nők elismerésére, a nők jogaiért folytatott harcra és az egyenlő jogok fontosságára emlékezne meg. Hogy jön ehhez a virág meg a csoki és a köszöntés, ajándékok?

Meg a férfiak sértődése, ha boldog nőnapot kívánnak és én viszont kívánom nekik?

Ez nem olyan, mintha lefitymálnák a férfiak az egészet?

Szóval hogy

- de egyenlő jogok

- jóvan persze itt egy gaz, örüjjé magadnak

- de, történelmileg jelentős...

- nesze csoki, de viszem neked, mer a gyengébbik nemet ünnepelni kell

- de Clara Zetkin...

- jovan boldog nőnapot, bezzeg férfinap az nincsen, na, szegény Zoltánokra meg senki se gondol.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy pont a lényeg tűnik el. Nem én vagyok történelmileg jelentős, csak nő vagyok, amiről nem is tehetek...a nőségem miatt felköszönteni pontosan, hogy megkülönböztetés... Az egyenlő jogokért küzdők megcsúfolása.

2017. márc. 7. 10:10
 1/9 A kérdező kommentje:
Komolyan? De miért? Tényleg én vagyok a beteg?
2017. márc. 7. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem olyan, mint egy második Valentin nap.

Nőnap már kisgyerekkoromban is volt. Valentin teljesen új keletű.

Nőnapon a nők kapnak valami kis apróságot. Valentin napon párok adnak egymásnak.

Egyik sem kötelező.

A rendszerváltás előtt nagyobb fontosságú volt a nőnap. Gondolom, kötelező volt pl. munkahelyen készülni valamivel a férfiaknak.

Az a jó, hogy most egyik sem kötelező. Innentől kezdve pedig nem is zavar. Mindenki azt ünnepel, amit akar.

2017. márc. 7. 11:45
 3/9 Alain Delon ***** válasza:
100%
Bár csak érteném, hogy mi lenne e kérdés.
2017. márc. 7. 12:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Bárcsak úgy lenne.
2017. márc. 7. 12:21
 5/9 anonim válasza:
100%

Az eddigi válaszokat elnézve teljesen jogos a kérdésed... Sok férfitársam úgy adja az ajándékot, hogy közben fogalma sincs, miről szól ez az ünnep.

De azért kérlek, ne általánosíts. A virág vagy csoki lehet a megbecsülés jele is. (Gondolj arra, mikor ballagás vagy diplomaosztó alkalmából kapsz ilyesmit.) És biztos van olyan férfi, aki megbecsül azért, mert helytállsz a munkahelyen, a társadalomban, a családban, stb... azzal együtt, hogy a nőiséged miatt hátrányból indulsz, és több nehézséggel kell megküzdened. Én legalábbis így gondolkozom az általam nagyra becsült nőkről, és ezért ajándékozom meg őket március 8-án.

2017. márc. 7. 12:26
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

A nönap onnan indult, hogy kb 100 éve olaszországban leégett egy gyár amiben szinte csak nök dolgoztak. A gyárban bent égett rengeteg nö. A gyár elötti réteken akkor nyiltak az íriszek. Ezért mindenévben a tiszteletükre a nök iriszt kaptak a férfiaktól. Ezt a szokást átvette magyarország is, és így lett a nönap.

Mikor még egy nagy irodában dolgoztam, ahol alig volt nö,mi ketten a kolleganömmel rengeteg csokit kaptunk a kollégáktól. Mondjuk úgy hogy elleptek minket csokival. Èn ezt nem tartottam rossznak, söt kedvesek voltak a kollégák. Legtöbben csak a büfébe vagy a reggeli vétel közben vették meg, vagy is nem elöre készülve gondoltak ránk. De nekünk jól esett, hogy a kollégák ennyire gondolnak ránk.

2017. márc. 7. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezt a baromságot honnan szedted, utolso?
2017. márc. 7. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
A nőnap hülyeség. Mindegy mi a története.
2017. márc. 7. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem második nőnap, bár egy pár nő tényleg annak kezeli. Követek néhány vicces idézetes oldalt és nem eggyen megjelent az "amikor nőnap van és mindenki csokrokkal mászkál, de nekem csak apám adott egy szelet csokit reggel" típusú maszlag Na ezek az emberek azt sem érdemlik meg...

Amúgy meg ha már ajándékozás és férfinap: ott a férfiaknak a húsvét. Gyerekként egy szatyor édességet kapnak, kamaszként egy halom pénzt, felnőttként apám csuda jó pálinkákkal tér haza a kötelező körök után, én meg 3 hajmosás után is büdös vagyok.

2017. márc. 9. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!