10 ÉVES VAGYOK. MIT KÉRJEK NÉVNAPOMRA ÉS ELSŐÁLDOZÁSRA?
10 éves vagy, de még nem esett le, hogy ha ismeretlenül kérdezel ismeretlen embereket személyes ügyekben, sablonos vagy használhatatlan válaszokat kapsz. Nos, akkor talán kérj az elsőáldozásra némi bölcsességet a Jóistentől. Amúgy pedig kérdezd azokat, akik jól ismernek, hátha hasznosabb válaszokat adnak.
Én egy kilencéves kisfiú anyukája vagyok, akinek majdnem egyszerre lesz az elsőáldozása és a névnapja, hamarosan.
Én nem kérdezem meg, mit vegyek neki. Ismerem, és igyekszem kitalálni, minek örülne.
Elsőáldozásra csak olyat kap, ami a hitével kapcsolatos. Egy védőszentjéről szóló könyvet és egy Újszövetséget. Mivel ministrál és a hitét komolyan veszi, ahogy mi is, nálunk ez az ünnep nem az ajándékozásról szól majd. A névnapjára meg világi dolgokat kap, még nem döntöttem, hogy egy mérettel nagyobb biciklit vagy egy VB-focilabdát, vagy valami más sportos dolgot, de mivel te lány vagy, ezeknek úgysem örülnél.
14-es,
feltűnt, hogy nem válaszoltál a kérdésre, viszont magas lóról kioktattad olyan dolgokról, amikhez az ő életében semmi közöd?
Kedves kérdező,
nem tudom, hogy a különféle alkalmakra nálatok mekkora ajándékot szoktak adni, de névnapra talán egy "Boldog névnapot" köszöntés, és egy családdal együtt töltött nap is elég lehet. Esetleg a kedvenc ételedet vagy sütidet kéred, hogy süsse az édesanyád :)
Elsőáldozás. Nem tudom, hogy mennyire gyakoroljátok a vallást, mennyire része az életeteknek. De mivel ez az alkalom a vallásról, illetve a vallásról, a hitről és a velük való kapcsolatodról szól, egyet kell, hogy értsek az előttem szólóval abban, hogy jó lehet, ha az ajándék is ehhez kapcsolódik. De ha tanácstalan vagy, az is lehet, hogy nem kérsz semmit, csak az együttlétet a családdal.
Kedves Kérdező!
Nem feltétlenül kell valami tárgyat kérned névnapodra, mint a bicikli, baba, labda...stb.
Szerintem egy jó kis kirándulás is megfelel a célnak. Mondjuk, menjetek el a vidámparkba, állatkertbe, egy olyan városba, ahol van egy szép templom, múzeumba, egy színházi előadásra (van olyan is, ami gyerekeknek is való, pl: Indul a bakterház, Család ellen nincs orvosság).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!