Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Mi értelme van két névnapot...

Mi értelme van két névnapot tartani?

Figyelt kérdés
A testvéremnek 5 gyereke van és a sógornőméknál van ez a számomra ostoba szokás hogy mindenkinek 2 nevnapot tartanak mert a második nevet is komolyan veszik. Elvárják ilyenkor az ajándékozást a felköszöntés mellett. Soha én még ilyen szokással nem találkoztam. A második név mindig egyfajta mostoha név volt nekem, főleg hogy sosem használom csak a szemelyimben van benne.
2022. dec. 1. 09:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
88%
A húgomnál is dettó ez megy. Nekünk csak egy keresztnevünk van, de húgom mindhárom gyereknek két keresztnevet adott és mindkét névnapot megtartják. Kellenek az ajándékok, mert kimaxolták a CSOK-ot, megvan a három gyerek és nyakig úsznak az adósságban...
2022. dec. 1. 13:53
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Most akkor az a baj, hogy két névnapot tartanak, vagy az, hogy várják az ajándékot?

Mert szerintem nem ugyanaz a kettő. Aki várja az ajándékot, az úgyis minden alkalmat megragad, bár el se tudom képzelni, minek nekik annyi csomó bazár.

Aki meg két nevet ad, természetesnek kéne lennie, hogy felköszönti a gyerekét, ha használva sincs, tök fölösleges a második név. A családnak viszont meg kellene hagyni a lehetőséget (ami előtted is ott van), hogy ha akar, ír, telefonál, ad valamit, ha nem, akkor meg nem.

2022. dec. 1. 13:55
 23/33 anonim válasza:
86%
Miért kell mindenben valami egyetemes logikát keresni? Nem KELL... Azt csinálnak, amit jónak látnak, egyébként jópofának tartom. Ünneplik az életet.
2022. dec. 1. 13:56
 24/33 anonim ***** válasza:
33%

21-es, mi ez a baromság, hogy "kimaxolták a CSOK-ot", ezért kell nekik az ajándék?

És aki odamegy ajándékozni, köszönteni, azt nem látják vendégül? Pont a családnak költség, hogyha gyakrabban jönnek hozzájuk vendégek, akik számára sütni-főzni kell, italt kell venni stb. És mit kezdenek az ajándékkal? A hiteltörlesztés könnyebben fog menni, ha kétszer annyi legója, társasjátéka, babája, plüssmacija, kisautója lesz a gyerekeknek?

Szerintem te egyszerűen irigy vagy a tesódra.

2022. dec. 1. 14:08
 25/33 anonim ***** válasza:
87%

Jaj, a kis ártatlan naiv emberek, akik nem látják a pénzéhséget emögött...

Irigylem, hogy nincs rossz tapasztalatotok.

2022. dec. 1. 14:22
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Pont annyi értelme van, mint egy névnapot tartani.
2022. dec. 1. 14:38
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes szokás, de magánügy.
2022. dec. 1. 14:43
 28/33 anonim ***** válasza:
90%
Én csak annyit szeretek az egészben, hogy néha hozzámvágnak egy-egy csokit az emberek. 🙂 anyumnak nincs két neve, de kétszer van naptárban névnapja és őt annyian ismerik és szeretik, hogy nem fogadják el hogy csak egyszer tartja és ha kéri ha nem egy valag csokival, bombonnal stb jön haza minden alkalommal 🤣
2022. dec. 1. 15:01
 29/33 anonim ***** válasza:
15%
Mekkora baromsàg ez a két keresztnév...sose értettem, mi értelme van...
2022. dec. 1. 15:25
 30/33 anonim ***** válasza:
56%
Nekik így a jó.
2022. dec. 1. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!