Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Ti mit szóltok a Lilith...

Ti mit szóltok a Lilith névhez? Anyakönyvezhető ez egyáltalán?

Figyelt kérdés

2020. jan. 19. 21:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondom hogy legyen Fréziás.
2020. jan. 21. 00:52
 22/30 anonim ***** válasza:
87%

#21 én úgy emlékszem hogy Lilith nem a Bibliában van megemlítve, mármint a sztorija se. Utánanézek.

Már-ki

2020. jan. 21. 00:55
 23/30 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező és #21, részben áll amit leírtam, az alábbiak alapján:

A hagyományos Midrás szerint Isten Ádámot és Lilitet egyazon agyagból formázta, hogy Ádámnak társa legyen.

Ez a Midrás a zsidó bibliaexegetika eredeti, ókori formája.

Tehát e szerinti értelmezésben Lilith az első nő, ahogyan leírtam.

[link]

[link]

Már-ki

2020. jan. 21. 01:00
 24/30 anonim ***** válasza:
32%
Hagyd már el a meséket.
2020. jan. 21. 01:08
 25/30 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy meg nem mindegy hogy hívták az első nőt???
2020. jan. 21. 01:10
 26/30 anonim ***** válasza:
61%

Engem az érdekel hogy hívják az utolsót.

Már-ki

2020. jan. 21. 01:17
 27/30 hayasa válasza:
70%
Már-ki-nek igaza van. Lilith az első nő, ugyanúgy teremtette Isten, mint Ádámot, csak egy kicsit "tüzesnek" bizonyult, ezért száműzték a paradicsomból (azóta is boldogan él együtt a Sátánnal), és Ádám bordájából megteremtette Isten Évát, aki ugyan engedelmeskedett Ádámnak, de Ádám mégis élete végéig Lilith-et siratta. A Bibliában persze nem szerepel ez a történet, hanem csak a zsidó hagyományban. Én Örményországban élek, itt nagyon elterjedt név a Lilith. És nagyon szép név is szerintem...
2020. jan. 21. 08:43
 28/30 anonim ***** válasza:
68%

Köszönöm kedver Hayasa a megerősítést. Örményországban tudtommal katholikosznak nevezik - görög nyelven legalább is - a pátriárkát. Az örmény kereszténység úgy tudom a kopttal a legkorábbi. Jól tudom?

Már-ki

2020. jan. 22. 03:12
 29/30 anonim ***** válasza:
29%
Nekem nem tetszik, olyan mintha ragozva lenne tárgyraggal, hogy "hívd már ide a Lilit." Szóval nekem ez így nem tetszik. Liliána és Lilla formában anyakönyvezve tetszik nekem ez a név. Főleg a Liliána, mert nekem a Lilla kis kicsit olyan hétköznapi, olyan túl egyszerű, a Liliána az meg olyan tökre kecses, tökre különleges hangzású a számomra. Szal Lilitként, meg sima Liliként sem anyakönyveztetnék; max még talán a Lilien, de az pedig meg túl külföldies hangzású. Viszont tetszik még az Olívia, Emília, Lívia, Liviána, Viviána, Kamilla. Amik pl hasonlók. Lídia megintcsak nem tetszik. :) Vagy pl a Mi kis falunkban tök jó volt, szerintem az pl becézéseként az Ildikónak, hogy Lidi, tök jól hangzik , mert pl az Ildi talán nem olyan klasszul hangzik. De egyébként ebből meg szal csak a Lidi tetszik, szal a Lídia pl az tényleg nem. :) Mennyit számít egy betű is. :):)
2020. jan. 23. 01:15
 30/30 anonim válasza:
100%
Diablo 4-ig még bőven összejöhet egy kislány :D
2020. jan. 23. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!