A Nebula név az anyakönyvezhető itthon lánynak? Ti mit szóltok ehhez a névhez?
Hát a nebuló az a diák egyik szinonimája, :) Szóval szegénykémnek folyamatosan tanulni kéne, hogy hű legyen a nevéhez. :)
meg nekem még a ragasztó jutott eszembe, ami szintén amit előbb írtam szót, abból jött az egyik fajta; meg még valahol olvastam ilyet, hogy fabulál, a faboulous (nemtomjólírtam-e(?)) meséset jelent, de nem tudom, hogy kell fabulálni, valami könyvben láttam anno jó sok éve egyik osztálytársaméknál, meg még egy dal jut eszembe, az a címe, hogy Tabula Rasa, az valami rombolós dolog emlékeim szerint, mármint a tabula ráza, az Ákos énekli, most nem kerestem meg.
Szóval én ezt a nevet pl nem adnám , de hasonló esetleg
Nerella, Ninetta, Norina, Kornélia/Antonella/Petronella Nelliként becézve; Nilla is szép név még, az olyan, mint a Csilla, csak N-nel van az elején; nekem pl még a Noémi név is tetszik. Sőt, van már Nolina, esetleg Nikolina (?), Anikó, Anita is pl még kedves nevek, vagy pl esetleg Kamilla, Regina, Renáta, Rebeka, Lilla, Linda, stb.
*esetleg még ami hasonló hangulatú lehet:
Leila, Zelma, Miriam, Olga, Henrietta, Dominika például
Nem anyakönyveztethető.
Szerintem pedig ugyanaz a baj vele, mint az összes többi divatos, amerikai filmből és sorozatból átvett névvel; a magyar vezetéknevekkel idétlenül hangzanak.
Erről most az jutott eszembe, hogy volt valami tévé műsor, ahol fura nevű családokat és gyerekeket interjúvoltak.
Volt egy csóri ikerpár, akiket úgy hívtak, hogy Nemoda Buda és Nemoda Huba.
Az ilyen szülőket, akik így kicsesznek a gyerekükkel (A Nebulást is!) valamilyen formában súlyosan megbüntetném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!